העיתונים באיטליה לא מתפרסמים היום (ו'), וגם העיתונאים באתרי אינטרנט וברשתות רדיו וטלוויזיה הצטרפו לשביתה – שהוכרזה במחאה על הצעת החוק של הממשלה בראשותו של סילביו ברלוסקוני, שאמורה "להגן על הפרטיות", אך גם תקשה מאוד על חקירות אישי ציבור. כך מסר העיתון הצרפתי "הומניטה".
"חוק סתימת הפיות", מכנים העיתונאים את ההצעה, שלפיה תוגבל יכולתם של חוקרים ותובעים לבצע האזנות סתר, וייאסר על התקשורת לפרסם תמלילים שלהן. שוטרים יידרשו לאישור מיוחד משלושה שופטים. תוקפם של צווי ציתות יפוג אחרי 75 ימים, ויידרש חידושם כל שלושה ימים. עיתונאי שיפרת את החוק יוכל אף להיכלא לחודש ולשלם קנס של עד 464 אלף אירו.
לקראת השביתה מסר אתמול העיתון הקומוניסטי האיטלקי "איל מניפסטו" כי "ברלוסקוני החשוד במקרי שחיתות הוא הראשון המעוניין בלסתום את פיותיהם של העיתונאים. כעת הוא מציג עצמו כמגן הדמוקרטיה. 'מרגלים אחרי כולנו!', הוא אמר לאחרונה. 'אנחנו מבינים שזו לא מדינה מתורבתת, שזו לא דמוקרטיה? אי אפשר לסבול את זה יותר'. האמת היא אמצעי התקשורת עוקבים מקרוב אחר המולטי-מיליונר ראש ממשלת איטליה וזה בידוק מה שמפריע לו".
לדברי מזכ"ל איגוד העיתונאים, רוברטו נטאלה, "מטרתו האמיתית של החוק היא למנוע פרסומים על חקירות שיש להן השפעה פוליטית רבה, כאלו שיכולות לגום למבוכה – וכבר עשו זאת". גם ארגונים בינלאומיים, בהם "עיתונאים ללא גבולות", הצטרף למבקרים וכינה את ההצעה "רודנית". הצעת החוק עדיין במחלוקת גם בתוך ממשלתו של ברלוסקוני, ותעלה לדיונים נוספים בפרלמנט בסוף החודש. אבל נטאלה כבר מזהיר, שאם היא תעבור – "אזרחים איטלקים יחמיצו הרבה מהחדשות".