מאת ניב הלפרין. הידיעה פורסמה באתר "גו–גיי".
"למה אנחנו צועדים במסלול צדדי כל כך?". בדברים אלה ואחרים מחו צועדים במצעד הגאווה החיפאי, שהתקיים אחר הצהרים (ה') ברחוב יפה נוף עד לגן האם בעיר, בהשתתפות מאות בני אדם. לדבריהם, בכך מונעת העירייה נראות של הקהילה, שהיא אחת ממטרותיו של המצעד.
רחוב יפה נוף ממוקם בין גן וטיילת למספר בתים. ברחוב נמצאים אף בתי מלון, דוגמת דן כרמל ודן פנורמה, ומספר מצעדות. חלקו של הרחוב עובר במנהרה. עם זאת, בסיומו, מגיע הרחוב למרכז הכרמל – אחד המקומות המרכזיים בחיפה – עד לגן האם, שם התקיים ההפנינג שאחרי המצעד.
אחד הצועדים, אלון ליפליס, אמר, כי המצעד מתקיים במקום שאינו מרכזי, ואין לנו את הנראות המתבקשת. עד שאנחנו צועדים – העירייה מחביאה אותנו". ליפליס טען, כי פנה לקבוצות של העירייה בפייסבוק על מנת שיפרסמו על המצעד – אולם לא נענה. ""הם לא רצו שיידעו על המצעד", הוסיף. עם זאת, אמר ליפליס, כי "המצעד לא מפספס את המטרה שלו".
צועד נוסף, דניאל רובין, אמר, כי "אין כאן מספיק אנשים שרואים אותנו". לדבריו, "אנשים לא יכולים בכלל לדעת ככה שיש מצעד". עדיף לקיים את המצעד במקום לא מרכזי, או שלא לקיים אותו בכלל? "עדיף לקיים אותו במקום לא מרכזי, כי בכל זאת – מתקיים מצעד, ובכך הוא גם לא מפספס חלק מהמטרה שלו – יש נראות מסוימת".
במצעד השתתפו קבוצות שונות, בהן אנשי שישה צבעים, שבאו עם דגל גאווה גדול, נציגים של מפלגות וארגונים שונים – בכלל זה משלחת מכובדת של סניף האגודה בבאר שבע – ואנשי פורום אדום-ורוד של חד"ש, שהבטיחו ש-"בשנה הבאה צועדים במוריה (אחד הצירים המרכזיים בחיפה – י"ה)". חבר ועד הפורום החיפאי קרע שלטים ששמו חברי קבוצת הנוער והצעירים החיפאית פיץ' בירכתי הבמה. לאחר מכן, הם שמו שלט אחר – הפעם ללא הפרעה.
מול המצעד התקיימה הפגנה של כמה עשרות מתנגדים, שהתעמתו עם הצועדים בחילופי קריאות. בין היתר, נשאו המתנגדים שלטים, כמו: "אבא, התינשא לי?", וקראו ללהט"בים "בהמות". במקביל למצעד של הפורום החיפאי התקיים מצעד אלטרנטיבי, בהשתתפות עשרות צועדים שמחו על הלהט"בפוביה ומקרים אחרים של הפרות זכויות אדם, בהם הכיבוש והפרת זכויות של פלסטינים.