בעקות אישור חבילת ההלוואות האירופאיות ושל קרן המטבע בסך 110 מיליארד יורו נמשכת המחאה ברחבי יוון. הבוקר (ג') עלו מאות מפגינים, חברי המפלגה הקומוניסטית, אל האקרופוליס שבאתונה והציבו עליו שלטים בגנות הגזירות שהנחיתה הממשלה, ביוונית ובאנגלית. יום נערכו שביתות נוספות ברחבי יוון, לקראת שביתה כללית בת 48 שעות נוספת שתתקיים מחר. המפגינים באקרופוליס נשאו דגלים אדומים ופרסו בין היתר על קירותיו של המבצר העתיק את השלט: "אזרחי אירופה – התעוררו". כך מסרה המחלקה לקשרים בינלאומיים של המפלגה הקומוניסטית היוונית.
מחאת הקומוניסטים באקרופוליס הבוקר (צילום: אתר המפלגה הקומוניסטית היוונית באנגלית)
השירות הציבורי פתח הבוקר בשביתה של 48 שעות במחאה על מהלכי הממשלה, ותהלוכות שונות צפויות להתקיים ברחבי הערים הגדולות. מחר צפויים להצטרף למחאה גם עובדי המגזר הפרטי לכדי שביתה כללית בכל רחבי יוון. "יש עוד דברים שהממשלה יכולה לעשות חוץ מלקחת את כספי הפנסיה של אנשים שהרוויחו 500 אירו בחודש", אמר ספירוס פפספירוס, מנהיג איגוד עובדי המדינה.
לפני כמה ימים, ב-1 במאי, יום העובד הבינלאומי, בערה יוון בשורה של מחאות שכללו הצתות כלי רכב ועימותים עם כוחות הביטחון. באתונה, התכנסו רבבות בני אדם מול משרד האוצר כשהם נושאים דגלים אדומים. הם פוזרו בגז מדמיע. אש פרצה אש במספר מוקדים בעיר לאחר שמפגינים השליכו בקבוקי תבערה לעבר שוטרים והציתו כלי רכב. אירועים דומים נרשמו בעיר סלוניקי, שם הושחתו חלונות של בנקים וחנויות יוקרה בתום תהלוכה של חברי האיגודים המקצועיים.
לסרטון על הפגנת האחד במאי בפתח הפרלמנט על פי קריאת המפלגה הקומוניסטית (3.06 דקות):
http://www.youtube.com/watch?v=Zim4XjI57fE
צילומים נוספים במחאה היום באתונה ושל ההפגנות בסוף השבוע לרגל האחד במאי: