בית הדין לעבודה פסק השבוע תשלום פיצויים לשומר בחניון, שהתפטר לאחר שהושעה מעבודתו מספר פעמים (בלא תשלום). זאת, לאחר ש"פספס" כניסת מכוניות לחניון כיוון שנזקק לעשות את צרכיו, מבלי שהחברה דאגה למחליף בזמן סביר או שדאגה לחדר שירותים בקרבת מקום – כנדרש בחוק.
בית הדין קבע כי הן ההשעיות החוזרות ונשנות והן התנהלות המעסיק בניגוד לחוק שעות עבודה ומנוחה הקובע שעובד זכאי, במהלך יום עבודתו, להפסיק את עבודתו בהתאם לצרכיו, וכן לדאוג למתקן שירותים ראוי ובקרבת מקום – הן נסיבות בהן לא ניתן לצפות מעובד להמשיך בעבודתו. את העובד ייצג במשפט עו"ד דוד הלפגוט, מטעם "קו לעובד". "אין לצפות מעובד כי ימשיך בעבודתו כאשר חדשות לבקרים עבודתו מופסקת על פי גחמותיו של מעבידו", כתבה נשיאת בית הדין האזורי לעבודה, עליה פוגל.
היא הדגישה ש"הדרישה כי ימתין חצי שעה למחליף אינה סבירה", ו"העובדה שהמעסיקים לא דאגו להסדיר דרך נאותה על מנת שהתובע יוכל לצאת לשירותים, מהווה נסיבות בהן לא ניתן לצפות מעובד להמשיך בעבודתו ולכן הוא זכאי לפיצויי פיטורים".
כמו כן, בית הדין חייב את המעסיק, שהשעה העובד ל-7 ימים, לשלם לו שכר מלא בעת ההשעיה משום ש"התובע היה זמין לעבודה בימים אלו והנתבע בחר מצד אחד לא לפטר את התובע ומצד שני לא לאפשר לו לעבוד". עוד הורה בית הדין לעבודה על השבת ניכויים שבוצעו משכרו של העובד, כביכול בשל גניבה של 1,500 שקל מקופת החניון כשלא היה נוכח במקום. זאת כיוון שהמעסיק לא היה רשאי לנכות את הסכום הזה משכר העובד. בנוסף נפסקו לזכות העובד פיצוי על אי הפרשות לפנסיה, דמי חופשה ודמי חגים. סך כל הכספים שנפסקו לטובת התובע: כ-25,800 שקל, עם ריבית והצמדה, וכן הוצאות משפט וטרחת עו"ד.