191 פלסטינים ובהם 45 ילדים נפצעו מידי צה"ל מאז תחילת שביתת הרעב

191 פלסטינים, בהם 45 ילדים, נפצעו מידי כוחות ישראליים ברחבי הגדה המערבית, רובם הגדול בעימותים במהלך הפגנות הזדהות עם אסירים פלסטינים השובתים רעב. כך נמסר הבוקר (שישי) ממשרד האו"ם לעניינים הומניטאריים.

2017-05-05_171417

הפגנת תמיכה בשביתת האסירים הפלסטינים שנערכה ביום רביעי בכיכר נלסון מנדלה ברמאללה (צילום: אקטיבסטילס)

לדברי האו"ם "זהו מספר הפצועים הגדול ביותר שתועד בפרק זמן בן שבועיים מאז תחילת 2017. לפחות 10% מהפצועים נפגעו מתחמושת חיה, ומרבית הנותרים נפגעו מקליעי גומי או משאיפת גז מדמיע". המספר הגבוה ביותר של נפגעים פלסטינים תועד במהלך הפגנות בסבסטיה, ביתא (שתיהן בנפת שכם), וליד מחסום בית אלהמת"ק (נפת רמאללה). 25 נפגעים תועדו במהלך תשעה מבצעי חיפוש ומעצר.

ב־17 באפריל פתחו יותר מאלף אסירים פלסטינים הכלואים בבתי כלא ישראליים בשביתת רעב, במחאה על תנאי מעצרם. השביתה עדיין נמשכה ותיכנס מחר (שבת) יומה ה-20. תביעותיהם כוללות את הפסקת נהגי הכליאה בצינוק והמעצר המנהלי (מעצר בלא הגשת אישום או משפט), הגברת תכיפותם של ביקורי משפחות ואורכם, ושיפור טיפול הרפואי הניתן לעצירים.
עוד נמסר כי ברצועת עזהב־23 הזדמנויות לפחות פתחו כוחות ישראליים בירי אזהרה אל השטחים שהכניסה אליהם מוגבלת ביבשה ובים; אף שלא דווח על נפגעים, על פי דיווחים שיבש הירי את עבודתם של חקלאים ודייגים. בהקשר של האכיפה על ידי ישראל של הגבלות הגישה בים, עצרו כוחות של חיל הים הישראלי שני דייגים והחרימו את סירתם. תשעה פלסטינים, בהם אישה, נפגעו ויותר מאה עצים נשרפו בתקריות נפרדות במעורבות מתנחלים. שמונה מתוך הפצועים נפגעו בארבע תקריות נפרדות של יידוי אבנים ליד הכפרים חווארה ועוריף (נפת שכם). בתקרית נוספת בנפת שכם היכו מתנחלים ופצעו חקלאי פלסטיני ליד הכפר דיר שרף. כן הציתו מתנחלים יותר ממאה עצים באל־פוריידיס (נפת בית לחם), ומחסה לבעלי חיים בדיר דיבוואן (נפת רמאללה).