לב לבייב פיטר 153 עובדי יהלומים שובתים בנמיביה

 

האוליגרך הישראלי תושב לונדון לב לבייב פיטר אתמול (יום חמישי) 153 עובדים במלטשת יהלומים בבעלותו שבוינדק – בירת נמיביה. הפיטורים, כולל פיטורי כל נציגי העובדים, באו על רקע שביתה שפרצה במלטשה לפני כשבועיים. השביתה, שקיבלה את התמיכה הפעילה של איגוד עובדי המכרות המקומי, פרצה על רקע יחסיה הנוקשה של ההנהלה כלפי העובדים, כולל פיטורים בלתי חוקיים, אי-הכרת ועד העובדים ואף אלימות מצד המנהל.
 
כעת האיגודים המקצועיים בנמיביה ובדרום אפריקה השכנה פתחו במסע נגד הפיטורים, להחזרת המפוטרים למקום עבודתם, לפיטורי המנהל ולהכרת ועד העובדים.
 
מפעל הליטוש, של התאגיד LLD Diamonds (ראשי תיבות של לב לבייב) הוקם ב-2004 בטקס גדול שנערך בהשתתפות מאות אנשים מנמיביה, אנגולה, דרום אפריקה, ארצות הברית, רוסיה וישראל. הטקס התקיים במעמד נשיא נמיביה, ראש הממשלה ושר התעשייה והמסחר הנמיבי, שהגדירו את המפעל כ"מפעל הליטוש הגדול ביותר באפריקה".
 
המלטשה נוספה לחברה מקומות נוספת מקבוצת לבייב בנמיביה:
Samicor(Sakawe Mining Corporation LTD) – המפיקה יהלומים לאורך חופי נמיביה. החברה מפעילה צי של ארבע איות כרייה ומעסיקה 300 עובדים, מהם 74% נמיביים. החברה הוקמה בהשקעה של יותר מ- 300 מיליון דולר נמיביים  כחמישים מיליון דולר של ארה"ב.
 
מפעל היהלומים LLD, שנוסד בהשקעה של 20 מיליון דולר נמיבי, המעסיק כ-150 עובדים שהוכשרו על ידי 30 מדריכים מארמניה, רוסיה וישראל. בשיא הקיבולת אמור המפעל להעסיק עד  550 עובדים. המפל מסוגל לייצר 25,000-30,000 קראט בחודש.
 
הודעת תמיכה עם העובדים יש לשלוח ל:
K. Kapwanga, Managing Director, LLD
Tel.: +26461 225 433
Fax: +26461 249 253
Cell: +264811 247 249
עותקים של הודעות התמיכה יש לשגר לאיגוד עובדי המכרות של נמיביה:
Mineworkers Union of Namibia
mun@mweb.com.na