לראשונה יותר ממאה אלף העובדים בתעשיית הסרטים של הודו, "בוליווד", פתחו הבוקר (יום ד') בשביתה במחאה על תנאי העסקתם. על כך מוסרת סוכנות הידיעות הקובנית "פרנסה לטינה". השובתים מוחים נגד הלנת שכרם ועל העסקת עובדים שאינם חברים באיגוד עובדי תעשיית הסרטים ואינם מועסקים על פי הסכמי העבודה הקיבוציים. השביתה צפויה לעכב את עלייתם למסכים של סרטים רבים לקראת פסטיבל הסרטים ההודי שייערך בעוד מספר שבועות.
השביתה כוללת כוכבי קולנוע גדולים בהודו, רקדנים, תסריטאים וטכנאים. "כל הצילומים בוטלו משום שהמפיקים לא עמדו בהסכמים עם העובדים", אמר דינש צ'אטורוודי, המזכיר הכללי של איגוד עובדי תעשיית הסרטים. לדבריו, "משכורות עובדים רבים לא שולמו בזמן. קיימת תופעה של הלנת שכר נרחבת של שלושה עד שישה חודשים והמפיקים מעסיקים עובדים שאינם חברים באיגוד המקצועי כדי לצמצם עלויות. אנו לא שמחים לפתוח בשביתה, אך הגענו למצב של חוסר ברירה".
"זוהי הפעם הראשונה מזה חמישים שנה בה עובדי תעשיית הסרטים של בוליווד פותחים בשביתה", הדגיש צ'טורוודי והוסיף, כי "אנו מקווים שהמשבר יסתיים בהקדם". תעשיית הסרטים של בוליווד ממוקמת בעיר מומבאי והיא מוציאה לאקרנים כאלף סרטים מדי שנה.