כוחות הביטחון של סוריה הרגו היום (שני) עשרה מפגינים נגד השלטון בעיר המרכזית חומס, בעימותים שפרצו בעקבות מותו של מנהיג מקומי בכלא. כך דיווח בצהריים הבי.בי.סי על פי עדויות של פעילי זכויות אדם. "חומס רותחת", אמר הפעיל. "כוחות הביטחון והבריונים של השלטון מתגרים בשבטים החמושים כבר חודש, אבל גם אזרחים רבים יצאו לרחובות, והם נורו בדם קר".
יצוין שרבבות אזרחים סורים צעדו גם אתמול בעיר חיראק בהלווייתו של חייל שנהרג במהלך המהומות במדינה וקראו סיסמאות בגנות הנשיא בשאר אסד. לפי עדי ראייה, הרוחות בהלוויה היו סוערות מכיוון שהמפגינים מאמינים שהחייל, מוחמד עלי רדוואן אל-קומן, עונה על ידי כוחות הביטחון בטרם מותו.
קרוב משפחתו של החייל אמר כי הרשויות הודיעו למשפחה כי אל-קומן התחשמל למוות בטעות בבסיסו, אולם לדבריו, על גופתו של החייל היו סימני אלימות רבים שלדברי הרופאים מעידים כי הוא עונה בטרם מותו.
במקביל, התאספו גם מאות מפגינים בעיר חלב וצעדו לקברו של המנהיג הסורי איברהים חננו. המפגינים קראו סיסמאות נגד השלטון ובעד החופש. עד כה לא נערכו מחאות רבות בעיר חלב. גם בעיר סווידה נאספו מאות מפגינים וקראו לחופש פוליטי במדינה. הפגנה זו פוזרה על ידי תומכי השלטון. במהלך המהומות נפצעו מספר מפגינים, שלושה מהם באורח קשה.
בתוך כך נחשפים צילומים חדשים שטרם נראו מהמהומות שאירעו בבירה דמשק ביום שישי האחרון. בסרטונים שעלו לרשת נראים מאות מפגינים בדמשק כשהם קורעים את תמונותיהם של הנשיא ושל אביו, הנשיא לשעבר חפז אסד, תוך שהם קוראים קריאות נגד השלטונות. בהמשך הסרטון נראים ההמונים כשהם מפילים שלט נוסף שעליו דיוקנו של הנשיא, חובטים ובועטים בו. בצילומים נוספים המגיעים מהעיירה דרייה הסמוכה לדמשק, נראים מאות מפגינים כשהם צועדים ונושאים שלטים בעד חופש ולמען זכויות אדם.
היום גם פורסם שמחלקת המדינה האמריקאית מימנה בחשאי גורמי אופוזיציה סוריים, בהם גם תחנת טלוויזיה בלוויין, ששידרה תכניות נגד משטר של הנשיא, בשאר אסד. כך עולה ממסכים שהודלפו לאתר וויקיליקס ופורסמו הבוקר ב"וושינגטון פוסט".
תחנת הטלוויזיה, ברדה, החלה את שידוריה באפריל 2009, אבל באחרונה מסקרת בהרחבה את המחאות בסוריה נגד משטר אסד, שהחלו בחודש מרץ האחרון. התחנה קרובה לתנועת הצדק והפיתוח, קבוצת גולים סוריים הפועלת גם היא בלונדון. לפי המסמכים שדלפו לויקיליקס, ארה"ב העבירה לקבוצה סכום של 6 מיליון דולר במצטבר החל משנת 2006, על מנת להפעיל את התחנה וכן לגורמי אופוזיציה הפועלים מתוך סוריה.
לידיעה המלאה שפורסמה הבוקר ב"וושינגטון פוסט" (באנגלית):