המדינה תחזיר באופן מיידי 20 אלף שעות שבועיות למערכת החינוך בהיקף של 100מיליון שקלים, וגם תשלם משכורות למורים בבתי הספר העל-יסודיים שלא קיבלו שכר במהלךהשביתה – בסכום של 400 מיליון שקלים, תמורת התחייבותם להחזיר את הימים. כך קבע ביום חמישי האחרון בית הדין הארצי לעבודה.
בית הדין דן בארבע עתירות שהגיש ארגון המורים העל יסודיים נגד משרדיהחינוך והאוצר על אי כיבוד הסכמים. בשלוש מהעתירות קיבל בית הדין את עמדת המוריםובעתירה הרביעית, שעסקה בצמצום מספר התלמידים בכיתה, טרם הכריעו השופטים.
בדיון בנושא שביתת המורים, הוחלט כי המדינה תשלם מיידית משכורות למוריםשהחזירו שעות עבודה תמורת השעות ששבתו בהם, כנגד התחייבות כי אכן החזירו שעות לימודאלה חזרה למערכת. מדובר בהיקף משכורות אשר מוערכות בכ-400 מיליון שקלים. יש לצייןכי בזמן השביתה הארוכה הזהיר משרד החינוך את המורים כי הם לא יקבלו משכורת.
בנוסף להחזרת השעות מתקופת השביתה – הורה בית הדין כי החל משנת הלימודיםהבאה יוקצו 30 מיליון שקלים בכל שנה כתוספת, עד אשר ייסגר לחלוטין הפער בשעותהלימוד שצומצם עקב קיצוצים בשנים האחרונות.
עוד פסק בית הדין כי המדינה תשלם למורים תוספת שכר עבור שעה פרטנית בחודשי הקיץ. תוספת זו הופסקה בקיץ בשל הסכסוך בין ארגון המורים למשרדי החינוך והאוצר. תוספת זומעורכת בכ-20 מיליון שקלים.
את העתירה הגיש ארגון המורים, לאחר שהמדינה לא עמדה בהתחייבותה בהסכם מלפנימספר חודשים שהביא לסיום השביתה הארוכה של ארגון המורים העל יסודיים.
יושב ראש ארגון המורים העל יסודיים, רן ארז, מסר: "אני מרגיש סיפוק חלקי. הבאנולמערכת החינוך תוספת תקציב שהולכת עבור שעות לימוד לבתי ספר. מסתבר שלאורך כל הדרךצדקנו ומי שלא נהג בהגינות ויושר אלו הם נציגי הממשלה. עם זאת סיפוקי אינו מלא כיבנושא צמצום מספר התלמידים אנו דורשים שיעמדו בהתחייבות השלטונית של הקצבת 150מיליון שקלים עבור הקטנת מספר התלמידים בכיתה אולם נציגי האוצר מוכנים לשלם 30מיליון שקלים בלבד".