רבע מהסטודנטים שוקלים להפסיק את לימודיהם בעקבות האבטלה והמצוקה

רבע מהסטודנטים שוקלים להפסיק את לימודיהם בעקבות האבטלה והמצוקה. כך מסרה היום (ראשון) התאחדות הסטודנטים הארצית לקראת פתיחת שנת הלימודים במוסדות להשכלה גבוהה. יותר מ-320 אלף סטודנטים פתחו הבוקר את שנת הלימודים תשפ"א באמצעים מקוונים בשל נגיף הקורונה. השנה נרשמה עלייה של כ-20% במספר הנרשמים ללימודים, אותה העריכו ראשי המוסדות כ"תגובה לעלייה באבטלה בקרב הסטודנטים".

לדבריו של יו"ר התאחדות הסטודנטים שלומי אליאב, השנה אמנם נראית עלייה במספר הנרשמים ללימודים אקדמיים, אך היא מלווה בקשיים כלכליים. "הסטודנטים שנפגעו כלכלית במשבר נשארים מאחור ואותם מחליפים כעת סטודנטים המגיעים עם גב כלכלי מבית הוריהם. לא נקבל מציאות זו, ונמשיך להיאבק ולפעול בעוצמה כך שלכל סטודנט וצעיר במדינה תהיה הזדמנות אמיתית לסיים את לימודיו ולהגשים את חלומותיו".

הפגנת סטודנטים במרכז תלאביב ב-11 בספטמבר האחרון נגד שר האוצר ישראל כ"ץ והמדיניות הכלכלית והחברתית של ממשלת הימין (צילום: התאחדות הסטודנטים)

עוד עולה מהסקר שערכו בהתאחדות הסטודנטים לקראת תחילת שנת הלימודים כי 51% מהסטודנטים איבדו את מקום עבודתם בשיא משבר הקורונה, 14% פוטרו ו-37% הוצאו לחל"ת. השכר החודשי הממוצע שניתן לסטודנטים עובדים בשנת 2019 היה כ-3,9 אלף שקל והשנה הוא ירד לכ-3.1 אלף שקל. כאמור, רבע מהסטודנטים ציינו כי הם שוקלים להקפיא את הלימודים או לפרוש מהם בסמסטר הקרוב, אך בקרב הסטודנטים הערבים, שליש שוקל לפרוש. 13% מהנשאלים השיבו כי נאלצו לעזוב את דירתם בגלל קושי כלכלי, ו-11% השיבו כי לא עזבו את דירתם אך מאמינים שבקרוב לא יוכלו לעמוד בתשלום שכר הדירה.