מרצים באונ' בן גוריון מוחים על הענקת נקודות זכות לסטודנטים על פעילות פשיסטית

אוניברסיטת בן גוריון תעניק שתי נקודות זכות אקדמיות לסטודנטים שיתנדבו בתנועה הפשיסטית "אם תרצו". באוניברסיטה אמרו כי "הארגון עומד בדרישות הסף לארגונים המאושרים לפעילות התנדבותית המזכה בנקודות אקדמיות, כולל התחייבות כי הפעילות אינה פוליטית". הענקת נקודות זכות אקדמיות על מעורבות חברתית החלה ב–2018. חוק עידוד מעורבות סטודנטים בפעילות חברתית וקהילתית קובע כי מוסדות אקדמיים יעניקו נקודות זכות עבור פעילות של 30 שעות בשנה, או לחלופין עבור שירות מילואים של 14 ימים לפחות. לפי הגדרת החוק, ההכרה בפעילות החברתית תיעשה דרך גופים וארגונים שאינם פוליטיים או מפלגתיים.

"מלשינון" המרצים של אם תרצו

בשנת הלימודים שעברה נדחתה בקשת "אם תרצו"  להכרה כארגון המאושר לפעילות התנדבותית באוניברסיטת בן גוריון בנימוק טכני: באוניברסיטה הסבירו אז כי לפי התקנון הפעילות החברתית צריכה להיות רציפה וקבועה, ואילו התנועה הציעה תוכנית המתבססת על פעילויות חד־פעמיות.

יצוין שיותר מ-180 מרצים בבן גוריון חתמו על עצומה שנשלחה לנשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ' ולרקטור, פרופ' חיים היימס. בעצומה נאמר ש"אם מרצו" היא תנועה פוליטית אלימה ש"בקמפוס שלנו הכוללת רדיפה של מרצים, הקלטת שיעורים בסתר והקמת אתרי השמצות למרצים". "אנו דורשות ודורשים מהנהלת האוניברסיטה לפעול מיד לביטול האישור שניתן", הדגישו.

האוניברסיטה העברית הכירה בשנת הלימודים שעברה ב"אם תרצו" לצורך מתן נקודות הזכות, אך השנה בוטלה ההכרה בנימוק כי הוחלט לצמצם באופן משמעותי את מספר הארגונים המוכרים לצורך התנדבות, ובמסגרת זו להתמקד בארגונים עם "זיהוי חברתי מובהק".

חלק משמעותי בפעילות הארגון הפשיסטי מוקדש למאבק במרצים בעלי דעות שמאליות באקדמיה. ב–2015 הושעתה פעילות התא של הארגון באוניברסיטה העברית למשך חודש, לאחר שאנשיו התפרצו לשיעור של מרצה שהשווה אותם לנאצים והביאו להפסקתו. ב–2017 הקימה אם תרצו קו טלפון לדיווח על מרצים שהביעו עמדות שמאל, וכעבור כשנתיים פרסמה את פרטיהם של כ–80 מרצים משורת מוסדות שהתקבלו לגביהם תלונות.

לעצומה המקוונת של המרצים באונ' בן גוריון:

https://www.atzuma.co.il/bgu2