ההסתדרות המורים מצטרפת למערכה של ארגוני העובדים נגד ביטול זכות השביתה

הסתדרות המורים מצטרפת למערכה שהחלו ההסתדרות הכללית וכוח לעובדים נגד היוזמה של ממשלת הימין לביטול זכות השביתה. זאת, בעקבות הצעות החוק שהניח השבוע יו"ר ועדת החוקה, ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית), על שולחן הכנסת. הצעת חוק שתשנה את יחסי העבודה בישראל – בין היתר מוצע בה להעביר את הסמכות להגבלת שביתות מבית הדין לעבודה לכנסת, להגביל משמעותית את העילות לסכסוכי עבודה ולאסור על ארגוני העובדים לגבות דמי חבר. בסביבתו של רוטמן טענו שמקור ההצעה הוא "פניות של עובדים שהתלוננו על כך שמתכוונים לחייב אותם לשבות" נגד ההפיכה המשטרית של ממשלת הימין הקיצוני.

בריאיון ששודר אמש (רביעי) בערוץ 13, הביעה מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד התנגדות נחרצת להצעת החוק. "לא ניתן יד להרס זכויות העובדים", הכריזה והדגישה שארגונה כבר פעלה לסיכול הצעות חוק דומות שהוגשו בעבר. "מהו ההבדל בין עבד לעובד?", שאלה בן דוד והשיבה "לעובד יש לזכות לשבות על מנת לשפר את תנאי העבודה והשכר". יצוין שיו"ר ארגון המורים, רן ארז, המצוי בסכסוך עבודה במסגרת המאבק לחידוש ההסכם הקיבוצי טרם הביע עמדה בנושא.

בהסתדרות הכללית סבורים שהצעת החוק מקורה בשר האוצר בצלאל סמוטריץ' והיא באה בעקבות ריאיון שהעניק בסוף השבוע היו"ר ארנון בר דוד. הוא אמר שהרפורמה המשפטית מדירה שינה מעיניו – אך הוא לא יקדם שביתה כללית במשק, "כיוון שישנם עובדים רבים בעלי דעות שונות".  אמר שהכריז בר-דוד בהתייחסו להצעת החוק: "לא יקום ולא יהיה". עוד ציין יו"ר ההסתדרות כי מדובר "בניסיון נוסף של גורמים קיצוניים להחליש את מעמד העובדים במדינת ישראל ולכרסם באחת מזכויות היסוד הכלכליות-חברתיות של הדמוקרטיה. מימוש זכות השביתה הוא אחד הכלים המרכזיים להגן על האוכלוסיות המוחלשות במשק, ולא אאפשר לאף גורם לפגוע בעובדים. ידעתי להתייצב מול האיום ההזוי הזה בעבר, ואני לא מציע לנסות אותנו הפעם".

גם בכוח לעובדים הביעו אמש התנגדות נחרצת להצעת החוק להגבלת זכות השביתה. מהארגון נמסר "הצעת החקיקה של ח"כ רוטמן לפירוק העבודה המאורגנת בישראל, היא הכרזת מלחמה דרמטית על העובדים המיוצגים על ידינו ועל כלל העובדים בישראל. אנו לא נשב בחיבוק ידיים. מעולם לא נרתענו ממאבק, למען כוחו וזכויותיו של מעמד העובדים, וכמובן שלא נירתע גם הפעם. כל קידום של הצעת החוק הזאת ייענה בתגובה קשה של הוועדים בכוח לעובדים. אנו מאמינים כי גם יתר ארגוני העובדים בישראל יגיבו באופן דומה".

עוד בנושא: https://zoha.org.il/118804