בכפר אל-עראקיב בנגב שנהרס 190 פעם יוקם סומוד – פרויקט תרבותי פוליטי

בעקבות ההרס החוזר ונשנה של הכפר אל-עראקיב שצפונית לבאר שבע, אליו נוסף לאחרונה גם הרס האמנות הברוטלי והרס מתקני משחק לילדים, התגבשה קבוצת אמנים לשימוש באמנות כמעשה פוליטי – סומוד (הצמדה, איתנות). לשם יוקם מחר, שבת, בשעה 17:00 באדמות הכפר המרכז האמנותי סומוד. האמנים מסרו "מטרת האמנות בפרויקט שלנו אינה רק האסתטי, אלא שימוש בכוח שיש בפרקטיקות של האמנות כדי להתערב בעולם ולאפשר להעצים תהליכים חברתיים ופוליטיים מתוך אמונה כי אמנות היא כלי אפקטיבי במאבק."

מפגינים נגד הרס אל-עראקיב ביום ראשון האחרון ליד צומת להבים (צילום: פורום דו-קיום בנגב)

 

עוד נמסר "בהקמת המרכז אנחנו מצהירים על מחויבות לפעילות יצירה מתמשכת של אמנות על כל גווניה: תיאטרון, אמנות פלסטית, מוסיקה וקולנוע, ולקחת חלק פעיל במאבק של הערבים-בדואים על אדמתם, בכפר שנהרס 190 פעם עד היום ונבנה מחדש. כפר שהפך לסמל של זכות הבדואים על אדמתם. אנו אומרים לא להרס והגירוש, כן לבניה ויצירה יחד".

תכנית עשירה צפויה למשתתפי האירוע:  ביצוע תיאטרלי של פרוטוקולים ממשפטו של השיח' סיאח אבו מדיע'ם לפני כניסתו לכלא באשמת פלישה לאדמותיו (בימוי: ריקי חיות); מופע של אמנית החול אולגה גולצר בליווי מוזיקלי של עאדל מסיס; תערוכת "רקמת אל עראקיב" מאת אדם אוריאל ותושבי הכפר ביצירה משותפת; הקרנת הסרטון "שעור שחייה" של ורדית גולדנר המתעד שעור שחיה לילדות הכפר ללא בריכה וללא מים; הקרנת תיעוד פעילויות מרכז סומוד עד כה והופעה של נגן העוד עאדל מסיס.

 

האירוע בפייסבוק: https://www.facebook.com/events/347579586751104

 

עוד בנושא: https://zoha.org.il/104852/