אדם טבע ודין, האגודה לזכויות האזרח בישראל ונציגי ועד ההורים המקומי, עתרו לבית המשפט המחוזי בירושלים כנגד עיריית ירושלים בדרישה לחייב את עיריית ירושלים למצוא בהקדם מבנה חלופי לבית הספר יסודי לבנים בשועפאט. ביה"ס הוקם בסמיכות למפעל מזהם ליציקת מתכת, באופן שמסכן את בריאותם ופוגע בזכותם הבסיסית של התלמידים לחינוך נאות בסביבה בריאה.
המבנה בו אמורים התלמידים ללמוד שימש בעבר כדיר עזים ומצוי ליבו של אזור תעשייה בשכונת שועפאט, בסמיכות למפעל ליציקת מתכת. בסיור שערכו מדען אדם טבע ודין ד"ר אריה ונגר, נציג האגודה ונציגי משרד הבריאות בבית הספר, נמצאו ליקויים סביבתיים ותברואיים ונקבע כי בשל הקרבה למפעל המבנה אינו מתאים לשמש כמוסד חינוכי. למרות הממצאים, בעיריית ירושלים החליטו לקיים בכל זאת את הלימודים במבנה. בעקבות תלונות התלמידים על ריח מתכתי חריף, כאבי ראש עזים, הקאות וסחרחורות, החליטו ההורים, כבר בפתיחת שנת הלימודים, להשבית את בית הספר עד למציאת פיתרון.
ד"ר אריה ונגר, מדען איכות האוויר של אדם טבע ודין מסר כי: "מהמדידות שבוצעו בסביבת בית הספר עולה כי קיימות חריגות מהותיות מתקן הסביבה (בתקנות למניעת מפגעים) עבור אבק מרחף, נמדדו רמות המשיקות לתקן של המזהם קדמיום וכן רמות גבוהות למדי (הגם שאינן חורגות מערכי הייחוס או מהתקנים) של ברזל, עופרת, אבץ וגופרית. יש טעם לפגם בכך שבמדידות הסביבתיות שביצעו נציגי עיריית ירושלים לא נכללו באופן תמוה המזהמים פחמן חד חמצני, תחמוצות חנקן, גופרית דו חמצנית ודיאוקסינים, שיש סבירות גבוהה לנוכחותם במקום עקב אופיו של מפעל המתכת הסמוך."
סמנכ"ל אדם טבע ודין, עו"ד עמית ברכה, הוסיף: "הזכות לסביבה ראויה והזכות לחיים ולבריאות הינן זכויות אדם יסודיות, לא כל שכן כשמדובר בתלמידי בית ספר. הנתונים הקיימים בידנו מעידים על רמות גבוהות של מזהמי אוויר בעלי פוטנציאל וודאי לפגיעה בבריאות התלמידים. בהפיכת מבנה של דיר עיזים לבית ספר, בסמוך לאזור תעשייה מזהם הפרה עיריית ירושלים את חובתה להגן על זכויות יסוד של תושביה ובהן הזכות לחיים ולבריאות, הזכות לסביבה ראויה והזכות לחינוך."