הקונפדרציה הבינלאומית של האיגודים המקצועיים (ITUC) יחד עם שורה של ארגוני שכירים בינלאומיים המייצגים כ-207 מיליון עובדים, הגישו אתמול (שישי) תלונה לארגון העבודה הבינלאומי (ILO) בעקבות "ההפרות המחפירות" בידי ישראל של האמנה הבינלאומית להגנה על שכר. יצוין ישראל חתומה על האמנה הבינלאומית וההסתדרות חברה מייסדת בקונפדרציה הבינלאומית; היו"ר ארנון בר-דוד הוא אחד מסגני הנשיאות.
מהתלונה עולה כי ישראל צריכה לשאת באחריות לתשלום שכרם של כ-200 אלף עובדים פלסטינים תושבי השטחים הכבושים שהועסקו בתחומיה עד פרוץ המלחמה בעזה ב-7 באוקטובר אשתקד. עם תחילת הקרבות ממשלת הימין סגרה את הגבולות ולא ניתן לאף עובד פלסטיני תושב הגדה המערבית ורצועת עזה להמשיך ולעבוד בישראל. על פי התלונה, מניעת עבודה של הפועלים הפלסטינים הביאה רבים מהם ולבני משפחותיהם לחרפת רעב וישראל חייבת לפצותם על כך.
מזכ"ל הקונפדרציה הבינלאומית, לוק טריאנגל, מסר "השנה ערכנו ביקור סולידריות בגדה המערבית והיינו עדים למצוקה הגוברת של משפחות העובדים המועסקים בישראל. לצערי, העובדים הם אלה המשלמים את מחיר כבד בסכסוך שאת סופו אינו רואים. באמצעות התלונה אנו מקווים לאלץ את ישראל לפצותם".
יצוין שעל פי דו"ח חמור שפרסמה ארגון האו"ם לסחר ולפיתוח (UNCTAD) מצביע על משבר כלכלי עמוק בשטחים הפלסטיניים הכבושים כתוצאה מהמלחמה בעזה ושוק העבודה בגדה המערבית נפגע קשות. 96% מהעסקים דיווחו על צמצום פעילות ו-42% מהעסקים פיטרו עובדים. יותר מ-300 אלף עובדים פוטרו, ושיעור האבטלה בגדה המערבית עלה מ-13% מכוח העבודה ערב המלחמה ל-32% כיום. בעזה, יותר מ-200 אלף עובדים – כשני שלישים מהעובדים ברצועה לפני המלחמה – איבדו את מקור פרנסתם עד ינואר 2024.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/132444