שר הביטחון ישראל כץ הנחה את הצבא להכין תוכנית למתן אפשרות ל"יציאה מרצון" של תושבי עזה. כ"ץ מסר כי הוא "מברך על תוכניתו הנועזת של נשיא ארה"ב טראמפ. יש לאפשר לתושבי עזה להנות מחופש יציאה והגירה כפי שנהוג בכל מקום בעולם – התוכנית תכלול אפשרויות יציאה במעברי היבשה וכן הסדרים מיוחדים ליציאה דרך הים ומהאוויר".
יצוין כי ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר אתמול (רביעי) בריאיון טלוויזיוני ל"פוקס ניוז" האמריקאית כי תוכנית הטרנספר שהציע טראמפ היא: "הרעיון הטוב הראשון ששמעתי". לדברי נתניהו, יש לבחון את הרעיון ולבצעו, שכן הוא טומן אפשרות ליצירת "עתיד אחר לכולם".
שותפיו של נתניהו מהימין הקיצוני מיהרו לחגוג את דבריו של טראמפ. שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודה לנשיא ארה"ב ואמר כי התוכנית שהציג היא "התשובה האמיתית ל-7 באוקטובר". סמוטריץ' הוסיף: "מי שביצע את הטבח הנורא ביותר על האדמה שלנו ימצא את עצמו מאבד את האדמה שלו לתמיד. עכשיו נפעל כדי לקבור סופית את הרעיון המסוכן של המדינה הפלסטינית". השר לשעבר איתמר בן גביר צייץ בחשבונו ברשת X: "דונלד, זה נראה כמו תחילתה של ידידות נפלאה", ואמר כי הסיכוי שמפלגתו הכהניסטית תשוב לקואליציה גברו.
גם בחלקים מהאופוזיציה הציונית קידמו בברכה את דבריו של טראמפ. לדברי יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ, טראמפ הוא "ידיד אמת של ישראל" ו"הציג חשיבה יצירתית, מקורית ומעניינת שיש לבחון אותה". מאוחר יותר הוסיף גנץ בישיבת סיעה בכנסת: "לישראל יש רק מה להרוויח מהצעת טראמפ להעברת אוכלוסיית עזה". יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד אמר כי מסיבת העיתונאים המשותפת של טראמפ ונתניהו הייתה "טובה למדינת ישראל", ולאחר מכן הוסיף כי ""נצטרך ללמוד את הפרטים כדי להבין מה התוכנית בעזה".
בחד"ש ובמק"י תקפו בחריפות את דברי טראמפ ומסרו: "גירוש שני מיליון פלסטינים מרצועת עזה והשתלטות אמריקאית על הרצועה הם טיהור אתני לפי כל החוקים הבינלאומיים. תוכנית העקירה והגירוש לא תעבור". עוד הוסיפו: "מי שחושב שפשע חדש נגד האנושות ישיג ביטחון ויציבות חי באשליות. במקום זאת, פשע כזה יעמיק את הסכסוך ויהפוך אותו לאכזרי יותר. אנו מחזקים את העמדה הנחרצת שפרסמו מדינות האזור ומדינות אחרות בעולם אשר דחו את תכנית הגירוש הנפשעת על הסף".
עוד הגישו בהודעה: "צו השעה הוא הקמת קואליציה יהודית ערבית משותפת ורחבה לסיום הכיבוש. לא יהיו ביטחון, יציבות ושלום ללא פתרון שתי המדינות ויישום החלטות האו"ם הבינלאומיות".
יצוין כי גורמים פוליטיים ברחבי העולם גינו את דבריו של טראמפ. דובר האו"ם הדגיש כי "כל עקירה מאולצת של אנשים היא למעשה טיהור אתני", והאיחוד האירופי הבהיר כי "עזה היא חלק ממדינה פלסטינית עתידית". שרת החוץ של גרמניה מסרה: "עזה, בדיוק כמו הגדה המערבית ומזרח ירושלים, שייכת לפלסטינים. סילוק הפלסטינים מעזה בלתי מתקבל על הדעת ומנוגד לדין הבין-לאומי, ויוביל רק לסבל ושנאה חדשים. אסור שיהיה פתרון שיעבור מעל הראש של הפלסטינים". משרד החוץ הצרפתי מסר: "כל עקירה כפויה של אוכלוסייה עזתית תהיה הפרה חמורה של הדין הבין-לאומי. עקירה כפויה של אוכלוסייה מעזה תהיה מתקפה נגד השאיפות הלגיטימיות של הפלסטינים ותזעזע את האזור".
גם סין הבהירה את התנגדותה לתוכנית טראמפ, והדגישה את תמיכתה ב"זכויות הלאומיות הלגיטימיות" של העם הפלסטיני. שר החוץ הסיני לין ג'יאן אמר כי ארצו מתנגדת לעקירה של תושבי עזה ומקווה כי הפסקת האש "תוביל לחזרת השאלה הפלסטינית לנתיב ההסכם המדיני, המבוסס על פתרון שתי המדינות, במטרה להביא לשלום בר-קיימא במזרח התיכון".