עובדי מפעל האלקטרוניקה האמריקני מולקס סמוך לטולוז שבדרום צרפת שחררו אמש (יום ג') שני מנהלים – מנהל המפעל מרקוס קריו ומנהל כוח האדם, קלין קולבוק – שבהם החזיקו במשך יותר מ-24 שעות. העובדים חטפו את שני המנהלים ו"עצרו" אותם במפעל במחאה על הכוונה לסגור את המפעל הצרפתי ולפטר את 283 עובדיו. על כך מוסר הבוקר העיתון הצרפתי "הומניטה". חטיפת מנהלים, "עיכוב מנהלים" בלשון פעילי הוועדים בצרפת, הייתה כבר לחלק מהמאבק המעמדי בצרפת: עובדים הזועמים, שעומדים בפני סגירת המפעל או פיטורים המוניים, כולאים את המנהלים כדי להביע את מחאתם וכדי להשתמש בהם כקלף מיקוח – רשמי או בלתי רשמי – במאבק על תנאי פיטוריהם. לאחרונה נכלאו מנהלים גם בחברות סוני, 3M, קטרפילאר, סקאפה, ועוד. לתופעה כבר נמצא שם: "Bossnapping", מהמלים "בוס" ו-Kidnapping – חטיפה.
הנהלת מולקס העולמית החליטה לסגור את המפעל, שהמשבר הכלכלי הפך לבלתי-רווחי. עובדי מולקס תפשו את קריו וקולבוק וכלאו אותם אתמול, וניאותו לשחרר אותם רק כיממה. העובדים הנדהמים גילו במשרדי ההנהלה שסגירת המפעל ופתיחתו מחדש בעולם השלישי היו מתוכננים מזה זמן רב. כך עולה הודעות הדוא"ל שמצאו במחשבי ההנהלה. לכן, סוגיית המשבר הקפיטליסטי לא הייתה הסיבה לסגירה הפתאומית. העתקים של הודעות אלה פורסמו הבוקר ב"הומניטה" הצרפתי.
במהלך החטיפה, ניהלו ראשי ועד העובדים משא ומתן עם הרשויות על תנאי הפיצויים של העובדים, אך שני המנהלים סירבו להשתתף במשא ומתן עם העובדים בזמן שהיו כלואים. הנהלת החברה ניסתה לפתוח בהליכים חוקיים נגד ארגון העובדים, ורק הגבירה את המתח במפעל. המשטרה נכחה באירוע, אך לא התערבה, כשם שלא הסכימה להתערב במקרים קודמים של כליאת עובדים. עם שחרורם, עזבו המנהלים את המפעל מיד, והעובדים נפרדו מהם בקריאות בוז. "המנהלים שוחררו, ואנחנו בדרכנו למשא ומתן עם ההנהלה על תנאי הפרישה לעובדים", אמר דניס פריס, עובד הפעיל בארגון העובדים. העובדים דורשים שהחברה תשקיע במפעל 100 מיליון אירו לפני שתסגור את המפעל.