שביתה פרצה בנמל חיפה המופרט; עובדי חברת התעופה 'אייר חיפה' התאגדו בהסתדרות

מאות עובדים נמל חיפה פתחו אתמול (חמישי) בשביתה במשך שש שעות ושיתקו את פעילות הנמל המופרט. לטענת הנמל שבבעלות קבוצת אדאני ההודית (70%) וקבוצת גדות הישראלית (30%), השביתה נערכה ללא התראה. אך עובדי הנמל המאוגדים במרחב חיפה של ההסתדרות הכריזו סכסוך עבודה בתחילת אוגוסט האחרון ועל פי חוק ניתן לפתוח בצעדים ארגוניים שבועיים לאחר מועד זה.

העובדים השובתים שייכים לוועד עובדי טרנספורט האחראים לשינוע וועד הסווארים האחראים לפריקה וטעינה. עם תחילת השביתה, פנתה הנהלת הנמל לבית הדין האזורי לעבודה בחיפה בדרישה לאלץ את העובדים לשוב לעבודתם.

בין הנהלת הנמל לעובדים קיים סכסוך עבודה זה כמה חודשים כי ההנהלה מעסיקה עובדי קבלן לבצע את עבודתם, מבצעת שינויים מבניים בנמל ושכרה שטחי אחסון להרחבת פעילות הנמל מבלי לעדכנם. פעילות זו כוללת, לטענת העובדים, למשל את הרחבת פעילות אחסון מכוניות בייבוא, דבר שגרם לצמצום שעות העבודה של חלק מעובדי הנמל.

עוד טוענים העובדים כי ההנהלה ביצעה שינויים בתנאי העסקתם ללא הסכמה, ופגעה בהסדרים קיימים. ההחלטה חד-צדדית של הנהלת הנמל להרחיב את השימוש בעובדי קבלן גם לפריקת מכולות (ולא רק לפריקת כלי רכב), וכן כוונת ההנהלה להכניס את חברת הספנות מארסק, כך שתעבוד בתוך הנמל בעבודות שעד כה היו שמורות לעובדי הנמל.

בתוך כך, עובדי חברת התעופה החדשה "אייר חיפה" התאגדו בהסתדרות. בכך מצטרפים העובדים לעובדי ענף התעופה שכבר מיוצגים על ידי ההסתדרות, עובדי "אל על", "ארקיע", טייסי "ישראייר" וטייסי "צ'אלנג' איירליינס". "אייר חיפה" הוקמה בשנת 2023 ופועלת מבסיס הבית שלה בנמל התעופה במפרץ חיפה. החברה מפעילה טיסות סדירות ליעדים נבחרים בישראל ובאגן הים התיכון בהם אילת, קפריסין ויוון.

מוועד הפעולה נמסר:  "עבורנו 'אייר חיפה' היא חברה פורצת דרך ואנו רואים את העתיד התעסוקתי שלנו בה. מתוך כך בחרנו להקים ועד עובדים, שייקח חלק בעיצוב והסדרת תנאי העבודה שלנו.  אנו שמחים שרבים מעובדי החברה חשו הזדהות עם הצורך הזה והצטרפו למהלך. לנגד עינינו עומדים הרצון לדאוג לעובדי החברה, להסדיר את תנאי עבודתם, להיות אוזן קשבת לצרכיהם ולהביא את 'אייר חיפה' להיות חברת התעופה המובילה בישראל".

עוד בנושא:

https://zoha.org.il/140278/