ראשי המאבק לשיפור תנאי הסייעות והמטפלות החליטו השבוע כי מחר (חמישי) תתקיים שביתה בכלל המעונות ברחבי הארץ. בדיון משותף לוועדות העבודה והרווחה ולוועדה לקידום מעמד האישה, שנערך אתמול (שלישי) התגלעו פערים בין משרדי הכלכלה והאוצר לבין מפעילי מעונות היום לגיל הרך, אשר הודיעו על כוונתם לשבות בעקבות המשבר בו הם שרויים לטענתם בשל מחסור בכוח אדם ובתקציבים. 15 חברי הכנסת שהשתתפו בדיון היו חלוקים בדעתם לגבי הפתרונות הרצויים והמשך הטיפול במשבר.
חברי הכנסת ובראשם יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, ח"כ עאידה תומא-סלימאן (חד"ש – הרשימה המשותפת), מחו בתוקף על אי-נכונותו של רכז התעסוקה באגף התקציבים במשרד האוצר, מורן מזור, למסור לכנסת את הסכומים שהוצעו למפעילי המעונות לצורך פתרון מיידי למצוקותיהם; "זה לטובת המשא-ומתן", אמר מזור. "לא מתקבל על הדעת", אמרה היו"ר תומא-סלימאן. יו"ר ועדת העבודה, ח"כ אלי אלאלוף חשף כי הוצע סכום של 40 מיליון שקלים לצורכי שיפוצים, הרחבות ושיפור בטיחות הילדים, וסכומים לצרכים נוספים ידונו בהמשך. ח"כ תומא-סלימאן השיבה: "זה פתרון חלקי בלבד. יש להמשיך את המאבק".
הממונה על התעסוקה במשרד הכלכלה, מיכל צוק, אמרה: "משרד הכלכלה עשה כל מה שניתן כדי שתתאפשר פתיחת שנת הלימודים הבאה במעונות היום. הצענו שיפורים רבים בעיקר בתחומי הכשרות ומימון קורסים למטפלות. נאפשר גמישות בהגדלת מספר הילדים השוהים במעון אם תהיה עמידה בסטנדרטים". בתגובה אמרה יושב-ראש נעמ"ת, גליה וולוך: "זורים חול בעינינו. זה יפה ונחמד לדבר על הכשרות, אבל עובדות לא מגיעות אלינו, בגלל השכר הנמוך ותנאי העבודה הקשים. כתוצאה מכך, החל משנת הלימודים הבאה, 20% מהילדים שנמצאים היום במעונות לא ימשיכו ו-15% מהמטפלות יפוטרו". יו"ר ויצ"ו, פרופ' רבקה לזובסקי, הוסיפה: "לא נוגעים במהות הבעיה, שנסחבת כבר כמה שנים: זאת מצוקה כספית. לא קיבלנו שום הצעה משמעותית ולא התקדמנו מילימטר בדיון".
יושבי הראש הוועדות, אלאלוף ותומא-סלימאן, הודיעו כי בכל מקרה לא יאפשרו להעלות את שכר הלימוד שמשלמים ההורים, והתחייבו לפעול באופן נמרץ למתן מענה למצוקת המעונות בתקציבי המדינה בשנים הקרובות. "אנחנו עושים זאת קודם כל לטובת הילדים ולמען רווחתם", הדגישו .