קרובי החטופים פעילי מחאה חסמו אמש (רביעי) את איילון דרום בסמוך לגשר יצחק שדה כחלק מהמאבק למען החזרת החטופים. הם הקימו במקום חנוכייה גדולה וקראו להפסקת המלחמה ולהשבת החטופים. "אין ניסים בלי מעשים", אמרו.
המוחים מסרו: "המשפחות שלנו עוברות שואה בשבי החמאס בגלל ההחלטה של נתניהו להפקיר אותם שם. במקום לסיים את המלחמה בתמורה לעסקה אחת כוללת, שתחזיר את כל החטופים, הוא ממשיך לטרפד ולסכל את העסקה. בנר האחרון של חנוכה אנחנו לא צריכים ניסים בשביל שהם יחזרו, אלא מעשים אמיתיים של ההנהגה שלנו שיחליטו שלעולם לא עוד זה עכשיו".
מוקדם יותר, עינב צנגאוקר שהפכה לפני המחאה למען השבת החטופים, סורבה להיכנס למשכן הכנסת. היא מגיעה באופן תדיר לכנסת כדי להעלות את מודעות חברי הכנסת לחשיבות החזרת החטופים. הסיבה למניעת כניסתה למשכן לדברי דוברות הכנסת היא "על אף הבטחותיה החוזרות והנשנות, המשיכה להפר באופן חמור את הסדר במשכן".
יצוין שבשעות הצהריים ואחר הצהריים נערכו בתל-אביב שתי מחאות נוספות נגד המלחמה בעזה. על אף ניסיונות הנהלת אוניברסיטת תל-אביב ואנשי הקבוצה הפשיסטית אם תרצו למנוע את המחאה, סטודנטים ומרצים חברים באקדמיה לשוויון הפגינו במרכז הקמפוס נגד ההשמדה בעזה ולמען עסקת חטופים – "כולם תמורת כולם". אבטחת האוניברסיטה אף דרשה לזהות סטודנטית וצילמה את תעודת הזהות שלה. גם אנשי אם תרצו הפועלים למען המשך הכיבוש והטבח ברצועה הגיעו כדי לאיים על המפגינים.
"נמשיך להיפגש בכל יום ב-12:00, באוניברסיטת תל-אביב על הדשא מול בניין גילמן, להפסקת לימודים משותפת בקריאה לסיום מיידי של מלחמת ההשמדה ועסקת שבויים כוללת. בואו להיות חלק מקריאה לשינוי ולהשמיע את קולנו!", נמסר.
כעבור מספר שעות נערכה מחאה נוספת מול מטה השב"כ בצפון תל-אביב. עשרות פעילים הניפו כרזות נגד המלחמה והטבח ודרשו לקבל מידע על גורלו של מנהל בית החולים כמאל עדואן, ד"ר חוסאם אבו ספייה, שנחטף יחד עם אנשי צוות נוספים בסוף השבוע מרצועת עזה. גם עמותת רופאים לזכויות אדם (רל"א) פנתה השבוע בשם משפחתו של ד"ר אבו ספייה לצבא בבקשה למסירת מידע על מקום החזקתו. על פי עדויות של פלסטינים ששוחררו ממחנה שדה תימן, המשמש מרכז מעצר ועינויים של תושבי עזה, הרופא מוחזק שם.
"מעצרו של ד"ר אבו ספייה מהווה חלק מהפגיעה המתמשכת במערכת הבריאות העזתית ובאנשי מקצועות הבריאות שמקיימים אותה. עד כה הרגה ישראל יותר מאלף אנשי בריאות, ועצרה 230 נוספים, 130 מהם עדיין מוחזקים במתקני כליאה בישראל", הדגישו ברל"א.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/134522