קרובי החטופים הפגינו במצודת זאב בדרישה לקדם עסקה ולסיים את המלחמה; מחאות מול כלא קישון

קרובי החטופים ופעילים נגד ממשלת הימין הפגינו הבוקר (שלישי) במצודת זאב, מטה הליכוד ברחוב המלך ג'ורג' בתל אביב, בדרישה לקדם עסקת שבויים מיידית ולסיים את המלחמה בעזה. בין המפגינים: קרובי משפחה של גדי מוזס, עופר קלדרון, טל שהם, ארבל יהוד ושירי ביבס.

"זהו הבוקר ה-438 לסיוט בו חיים 100 חטופים וחטופות", אמרה בת דודתו של עופר קלדרון, יפעת קלדרון. "בשעה זאת מתנהל משא ומתן על אופן הצלת חייהם על ידי צוות משא ומתן מסור ונחוש. אבל בד בבד, בצורה בוטה, מתנהל משא ומתן להצלת חייה של הקואליציה". המפגינים הדגישו כי השבועיים האחרונים הוכיחו שעדיין ישנם חטופים בחיים, וזו ההזדמנות האחרונה להשיבם הביתה. "אתה תבחר את הדרך בה תיזכר בדפי ההיסטוריה – כמי שהציל והשיב ושיקם או כמי שסיכל והפקיר", פנתה קלדרון לראש הממשלה בנימין נתניהו.

לדברי המפגינים ממשלת הימין מטרפדת את עסקת החטופים זה יותר משנה. "לו היו משתמשים בטכניקות שראינו אתמול להעברת התקציב כדי להחזיר אותם הביתה, 100 חטופות וחטופים כבר היו בבית", נכתב בהודעתם.

בתוך כך, אמש הגיעו מאות המפגינים לבית המעצר קישון שליד חיפה וקראו לשחרר את "העצורים מקיסריה". בין המשתתפים במחאה פעילים נגד ממשלת הימין, מכרים, חברים ובני משפחה של ארבעת הפעילים שמעצרם הוארך עד תום ההליכים: תא"ל (מיל.) עופר דורון (63) ובנו גל דורון (27) מזיכרון יעקב, איתי יפה (62) מפרדס חנה ואמיר שדה (62) מחיפה.

בנו של עופר דורון נאם בפני המפגינים ואמר  "באנו להביע תמיכה בעצורים ולהראות להם שאנו עומדים מאחוריהם וכי הם חלק ממחאה לגיטימית. חלק מהעצורים הם אנשים לא צעירים שמוחזקים בתנאים לא קלים. גופם נחלש אבל הם חזקים בעמדותיהם ויחזיקו עד לשחרור המיוחל שלהם. כולם חושבים שהפרשה יצאה מפרופורציה".

עוד מסרו המארגנים "במשך כל השבוע נפגין סולידריות עם חברינו העצורים הפוליטיים ועם משפחותיהם, העוברים מסכת התעללות ועינוי דין במשטר פשיסטי שמנסה להפחיד את המחאה כולה". משמרת מחאה מול כלא קישון צפויות מדי יום בשעות הערב עד שישי ובשבת בשעה 11:00.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/134195