צלמת עיתונות נהרגה בהפצצה בעזה; ארגון העיתונאים הבינלאומי: 157 אנשי תקשורת נהרגו ברצועה

צלמת העיתונות הפלסטינית פאטמה חסונה, שתיעדה את זוועות המלחמה ברצועת עזה, נהרגה אתמול (רביעי) בביתה בעקבות הפגזה, יחד עם עשרה בני משפחתה. חסונה תיעדה את סיפוריהן של נשות עזה שחיות באוהלים, עקורות והנאבקות לשרוד בתוך רעב ומחסור. לפי דיווחים ממקורות רפואיים, עשרת בני משפחה חסונה נהרגו בעת הפצצת על ביתם ברחוב הנאפק בעיר עזה. עוד נמסר כי שלושה בני אדם נהרגו ואחרים נפצעו בתקיפת בית נוסף באזור שועף בשכונת א-תופח. מוקדם יותר תקפה ארטילריה של כוחות הכיבוש בית של משפחת שואף בעבסן אלכּבירה שממזרח לח'אן יונס, אך לא דווח על נפגעים בתקיפה זו.

שירותי ההצלה ברצועה דיווחו הבוקר כי במהלך 24 השעות האחרונות 42 בני אדם נהרגו בתקיפות צבא הכיבוש, רובם נשים וילדים, וכ-73 נפצעו. לפי הדיווח, עשרה נהרגו בתקיפה על אוהלי עקורים באזור אל־מואסי שבחאן יונס, שבעה נהרגו בתקיפה במחנה הפליטים בג'באליה, ושישה נהרגו בתקיפה בבית לאהיא שבצפון הרצועה. גורמי רפואה מסרו כי 16 מההרוגים הם ילדים. מאז 7 באוקטובר 2023  ועד כה נהרגו ברצועה יותר מ-51 אלף בני אדם, רובם ילדים ונשים ו-יותר מ-116 אלף נפצעו.

יצוין שביום שלישי האחרון פסטיבל קאן הודיע שסרטה התיעודי של הבמאית ספידה פרסי "שים את נפשך בידיך ותמשיך לצעוד" ישתתף בחודש מאי הקרוב בתחרות הסרטים הדוקומנטריים. הסרט עוסק במצבן של הנשים בעזה ומתבסס על עבודותיה של  צלמת העיתונות פאטמה חסונה. הבמאית פרסי היא ילידת טהראן, גולה בפריס וסרט אנימציה בבימויה "הסירנה" השתתף בפסטיבל הקולנוע ירושלים לפני שנתיים ובמרכזו מלחמת איראן-עיראק בתחילת שנות ה-80.

אמש, עם מותה של חסונה, הפדרציה הבינלאומית של העיתונאים מסרה כי 157 אנשי תקשורת פלסטינים נהרגו ברצועה מאז תחילת המלחמה. הפדרציה מאגדת ארגוני עיתונאים בכ-150 מדינות ובהודעה משותפת עם איגוד העיתונאים הפלסטינים, דרשה לחקור את מותה של חסונה ושל יתר אנשי התקשורת.

בתוך כך, ארגוני העיתונאים בצרפת, החברים בפדרציה הבינלאומית, הפגינו אתמול נגד הרג עמיתיהם ברצועת עזה בידי ישראל. במסגרת יום המחאה מאות עיתונאים הפגינו בו זמנית בפריס ובמרסיי. העיתונאים לבשו אפודים מוכתמים מדם ובהם נכתב המילה "עיתונות". מזכ"ל איגוד העיתונאים של הקונפדרציה הכללית של העובדים (CGT) פבלו אייקל נשא דברים בשם הפדרציה הבינלאומית ואמר "טרם ראינו סכסכוך דמים בו כל איש תקשורת שנהרג מצמידים עליו את התג 'מחבל'". בגילוי דעת שפורסם השבוע בעיתונים "לה מונד" ו"הומינטה" לקראת ההפגנות שנערכו אתמול, האיגוד הצרפתי יחד עם 40 ועדי עיתונאים בכל כלי התקשורת המקומיים נכתב "ישראל מעוניינת להסתיר את הנעשה בעזה, בייחוד את הפשעים שהיא מבצעת".

לרשימת העיתונאים הפלסטינים שנהרגו בעזה (באנגלית):

https://www.ifj.org/media-centre/news/detail/category/press-releases/article/palestine-at-least-157-journalists-and-media-workers-killed-in-gaza