צ'ילה דורשת מארה"ב להסגיר שלושה אנשי ביטחון שרצחו בעת הדיקטטורה

 

בית המשפט העליון של צ'ילה הודיע אמש (שלישי) כי בכוונתו לבקש מארצות הברית להסגיר שלושה אנשי ביטחון שמואשמים בחטיפה, עינויים ורצח של שליח מטעם האו"ם לצ'ילה ב-1976 בעת הדיקטטורה הצבאית של הגנרל פינושה. השלושה הם אזרח אמריקאי, אזרח קובה ואזרח צ'ילה, שנאשמים ברצח של האזרח הספרדי כרמלו סוריה בן 54 שעבד עבור המועצה הכלכלית של האו"ם באמריקה הלטינית. על כך מסרה סוכנות הידיעות הקובנית "פרנסה לטינה".

האזרח אמריקאי, מייקל טונלי, באותה עת שימש גם בסוכן של שירותי הביטחון של ארצו והיה מעורב ברצח של שר החוץ של צ'ילה בעת הממשלה הסוציאליסטית של סלבדור איינדה, אורלנדו לטליה, ושל מזכירתו רוני מופית בוושינגטון ושל הגנרל הדמוקרטי קרלוס פראטס במקום גלותו – בואנוס איירס.

2016-05-18_224630

מפגינים קומוניסטים בצ'ילה דורשים לברר את גורל חבריהם שהיו ל"נעדרים" בעת הדיקטטורה של הגנרל פינושה (צילום: אל סיגלו)

 

קבוצת אזרחים ישראלים-צ'יליאניים מניצולי משטר הדיקטטורה של פינושה, מזמינים לערב הסברה שיתקיים מחר,  חמישי 19 במאי, אודות התביעה לחייב את מדינת ישראל לשחרר מסמכים הנוגעים לסחר בנשק וסיוע צבאי שישראל העניקה לצ'ילה במהלך שלטון הדיקטטורה. "התביעה שלנו תידון בבית המשפט המחוזי בתל-אביב ב-31 במאי. ישראל מודה בקיומם של למעלה מ-19 אלף מסמכים, בהם עשוי להיות גם מידע אודות גורלם של קרובינו שעונו, נרצחו, והועלמו", נמסר.

בערב תיערך הקרנה מיוחדת של סרטו הדוקומנטרי עטור השבחים של פטריסיו גוסמן, "נוסטלגיה אל האור" (ספרדית, כתוביות באנגלית), ולאחריו דיון בהשתתפות הקהל ועם דניאל סילברמן, בן לאב נעדר, לילי טראובמן, לשעבר פעילה בתנועת השמאל המהפכני הצ'יליאנית וגולה פוליטית ואיתי מק, עורך דין של זכויות אדם. מנחה: תמרה סנטוס טראובמן, עיתונאית. האירוע יתקיים בקרן רוזה לוקסמבורג, שדרות רוטשילד 11, תל אביב  בשעה 19:30. הכניסה ללא תשלום.

 

האירוע בפייסבוק:

https://www.facebook.com/events/1019222991485235/?active_tab=posts