ממשלת פנמה החליטה אמש (יום ששי) שלא לאפשר לארצות הברית להקים בסיס צבאי שישמש את חיל האוויר שלה בשטחה. על כך מסרה הבוקר סוכנות הידיעות הקובנית "פרנסה לטינה". שר המשפטים של פנמה, דניאל דלגאדו, הבהיר כי "ההיסטוריה ההפכפכה הופכת את בניית הבסיס האמריקאי בארצנו לבלתי אפשרית".
ארצות הברית התחילה לחפש אחר אתר חלופי לבסיס במרכז אמריקה, לאחר שנשיא אקואדור, רפאל קוראה, ביקש ממנה לפנות את הבסיס "מאנטה" שבגבולות ארצו. עתה מחפש הממשל מדינה אחרת כדי להקים את בסיס חיל האוויר וייתכן שהוא ייבנה בקולומביה או בפרו, בהן המשטרים ידידותיים מאוד לארה"ב.
ארה"ב החזיקה בעבר בסיסיים רבים בתוך שטחה של פנמה. הבסיס האחרון, "קלייטון", פונה בסוף 1999 והפך בחלקו לשכונת מגורים וחלקו האחר למוסד להשכלה גבוהה. ארה"ב פלשה, מאז 1856, 12 פעמים לשטחה של פנמה כדי "להבטיח את הסדר הציבורי". שתי הפלישות האחרונות, ב-1964 וב-1989, גרמו לגל מחאות ברחבי אמריקה הלטינית. ב-1989 פלש לפנמה כח צבאי אמריקאי ובו 26 אלף חיילים, ביניהם צנחנים ומרינס, שלחמו נגד 12 אלף החיילים של המשמר הלאומי הפנמי. במהלך הפלישה האמריקאית נהרגו מספר בלתי ידוע של אזרחים – בעקבות הפצצת בנייני הממשלה והשכונה העממית "צ'וריליו" שבעיר הבירה פנמה. על פי מקורות מפנמה מספר ההרוגים בפלישה האמריקאית האחרונה נאמד באלפים. עם פרסום הידיעה שארה"ב ביקשה מממשלת פנמה להקים בסיס צבאי, החל גל של מחאות שהסתיים הלילה עם פרסום החלטת הממשלה לפיה הבסיס לא יקום בשטחה של המדינה המרכז אמריקאית.