מנהיג המהפכה הקובנית, פידל קסטרו, שיגר אתמול (שלישי) איגרת ברכה לראש ממשלת יוון, אלכסיס ציפראס, בעקבות תוצאות משאל העם שנערך ביום ראשון האחרון ביוון. על כך פורסם אתמול בעיתון "גראנמה" היוצא לאור בהוואנה. קסטרו כתב כי הוא מעריץ את העמדה הנוקשה שנוקטת אתונה מול האיחוד האירופי. "הם לימדו אותנו פילוסופיה, אומנות ומדעים", אמר המנהיג בהצהרה, כשהוא מתייחס ליוון העתיקה, הנחשבת לערש התרבות המערבית.
פידל קסטרו כפי שצולם ביום חמישי האחרון בעת דיון שנמשך כ-4 שעות במכון למחקר חקלאי ושעסק בהישגיה של החקלאות הקובנית ובעיותיה (צילום: גראנמה)
"הארץ שלכם, ובמיוחד האומץ שהפגנתם במהלך צומת הדרכים שאתם נמצאים בו, מעניקים השראה לאזרחי אמריקה הלטינית והקריביים… לראות איך יוון מגנה על זהותה ותרבותה נגד התוקפנות החיצונית", הוסיף. "אנו גם לא שוכחים שכשנה לאחר שהיטלר תקף את פולין, מוסוליני ניסה לכבוש את יוון, אבל העם היווני האמיץ הצליח להדוף את הכובש ורק התערבותם של הכוחות המשוריינים הגרמנים הצליחה להשלים את המלאכה". קסטרו סיים את אגרתו במילים "אנו מאחלים לך, חבר אלכסיס ציפראס, ניצחונות נוספים". יצוין שגם נשיא קובה, ראול קסטרו, פרסם ביום שני אגרת ברכה "לחבר ציפראס" בעיתון "גראנמה". באגרתו כתב קסטרו לראש ממשלת יוון "אנו רוצים לברך אותך ואת ממשלתך בעקבות הניצחון הברור של ה'לאו' במשאל העם שנערך ביוון. תוצאות המשאל מוכיחות שהעם היווני עומד מאחורי המדיניות האמיצה שנוקטת ממשלתך".
אגרתו המלאה של פידל קסטרו (בספרדית):
http://www.granma.cu/cuba/2015-07-06/carta-de-fidel-a-alexis-tsipras-primer-ministro-de-grecia
אגרתו של נשיא קובה ראול קסטרו (בספרדית):
http://www.granma.cu/mundo/2015-07-05/mensaje-de-raul-al-primer-ministro-de-grecia