מלצרים ועובדים באולמות אירועים נתקלים בהפרות רבות של דיני עבודה. במטרה לעודד את המלצרים לעמוד על זכויותיהם פורסם באחרונה על ידי תכנית המשפט בשירות הקהילה של אוניברסיטת תל-אביב, "זכותון" שישמש ככלי עזר לשיפור תנאי עבודתם. ליווי משפטי של התארגנויות עובדים בענף המסעדנות הביא את “המשפט בשירות הקהילה” למסקנה שמדובר בענף המצדיק התייחסות מיוחדת בשל מספר מאפיינים מיוחדים: חלק ניכר מהמלצרים הינם צעירים, שעבורם המלצרות היא עבודה זמנית וחלקית, וכתוצאה מכך יש בקרבם חוסר מודעות לגבי זכויותיהם. ועוד: מדובר בתחום פרוץ, בו קיימות הפרות רבות של דיני העבודה, במיוחד שימוש שלא כדין של המעסיק בתשרים (טיפים) שמשאירים הלקוחות למלצרים אך גם בעניינים רבים אחרים.
לפיכך, פורסם "זכותון" הכולל את זכויותיהם של העובדים בתחום, את הדרכים העומדות בפני העובדים לממש את זכויותיהם ואת הגורמים היכולים לסייע בידם, בעברית ובערבית.
לגירסה בעברית לחץ כאן.