פועל פלסטיני נהרג הבוקר (חמישי) לאחר שנפל מהקומה ה-6 של אתר בנייה בנצרת

פועל פלסטיני, ג'מיל חטיב, בן 40, תושב מחנה הפליטים ג'נין בשטחים הכבושים, נהרג הבוקר (חמישי) לאחר שנפל מהקומה ה-6 של אתר בנייה ברחוב תופיק זיאד בנצרת. חטיב הוא ההרוג ה-12 בתאונות עבודה בחודשיים הראשונים של השנה לעומת חמישה בתקופה המקבילה אשתקד.

הפועל הפלסטיני, ג'מיל חטיב בן 40, תושב מחנה הפליטים ג'נין שנהרג הבוקר בתאונת עבודה בנצרת (צילום: הקבוצה למאבק בתאונות בניין ותעשייה)

 

לדברי הדס תגרי, המרכזת את הקבוצה למאבק בתאונות בניין תעשייה, בשעה החודשים האחרונים עלה ביותר מ-50% מספר העובדים שנהרגו באתרי הבנייה ברחבי הארץ. "לפני שבועיים וחצי פנינו לשרת הכלכלה לשרת הכלכלה ארונה ברביבאי בפנייה דחופה להפעלת סמכותה להובלת צעדי חקיקה, מדיניות וביצוע לקידום בטיחותם המעורערת של העובדים. פנייה זו לא זכתה למענה, ואתמול פנינו פעם נוספת בבקשה למענה דחוף מצידה", מסרה והוסיפה "עוד פנינו בתחילת השבוע ליושבת ראש וועדת העבודה והרווחה של הכנסת חה"כ אפרת רייטן לכנס בדחיפות את הוועדה כדי לדון בצעדים הנדרשים מהרשויות השונות לקידום בטיחותם של העובדים. יש לקוות שמהלך יצא לפועל בדחיפות הנדרשת".

 

עוד בנושא: https://zoha.org.il/110655