עשרות פעילי חד"ש בביקור סולידריות בסילוואן בעקבות הריסת הבתים

עיריית ירושלים חוזרת ומאיימת לפנות ולהרוס 88 בתים בשכונות הבוסתאן של הכפר סילוואן שבמזרח ירושלים. במקום השכונה עתיד לקום "פארק ארכיאולוגי" נוסף של עמותת המתנחלים אלע"ד, שכבר השתלטה על שטחים נרחבים בסילוואן, וזאת כחלק ממדיניות יהוד מזרח העיר של ראש העירייה החדש, ניר ברקת. לאחר שוועדת התכנון דחתה את תוכנית המתאר שהציעו תושבי השכונה, מבקשת עכשיו העירייה לשכנע אותם "להתפנות מרצון" תמורת פיצויים.

אתמול (יום ג') הגיעו כ-40 פעילים ממערב ירושלים לסיור וביקור הזדהות בשכונה ביוזמת סניף חד"ש. הפעילים ביקרו באוהל המחאה שהקימו תושבי השכונה למאבק בפינוי ובהריסות הבתים, ושמעו מנציגי ועד התושבים על הרקע למאבק. מאוחר יותר סיירה הקבוצה באתרים שונים בשכונה, ביניהם בית שנהרס ע"י העירייה בנובמבר האחרון, בתים המיועדים להריסה, ותצפית על בתים ושטחים עליהם השתלטו כבר עמותות המתנחלים סביב השכונה, בהם "בית יונתן" בעל 7 הקומות, שנבנה בניגוד לחוק ע"י עמותת "עטרת כהנים", וזוכה עד היום לאבטחה צמודה על-חשבון העירייה ומשרד השיכון.

בסיום המפגש דנו הפעילים ביחד עם נציגי התושבים באפשרויות להמשך הפעילות המשותפת, בעיקר ע"י מחאה ציבורית והעלאת המודעות לנושא בקרב תושבי מערב העיר. מחר , יום חמישי ה-12 במרס, בשעה 10:30, יתקיים סיור נוסף במקום – הפעם של תנועת "שלום עכשיו".

מקום המפגש לסיור בחניון גבעתי, שבמהלכו משתתפיו ישוחחו בשאלות: מה קורה לארכיאולוגיה כאשר היא בשירות האידיאולוגיה של עמותות המתנחלים, ומהו מקומה של ההיסטוריה והדת במרקם העדין שבין ישראלים ופלסטינים בירושלים. במהלך הסיור ייערך מפגש עם תושבי הכפר. מנחת הסיור: חגית עופרן. יש להירשם להסעות: תל אביב – 08:45 – רכבת ארלוזורוב. נא להתקשר לתמי: 8080498 054, וירושלים – 10:00 – גן הפעמון. פרטים נוספים במשרד התנועה בירושלים: 5660648 02

יצוין שהאגודה לזכויות האזרח פנתה שוב השבוע לראש העיר ירושלים, ניר ברקת, בדרישה להפסיק מיד את הריסת הבתים במזרח העיר. בפנייה ששיגרה עו"ד טלי ניר מטעם האגודה, היא טענה כי ועדה שהקים צה"ל קבעה כבר לפני מספר שנים שהריסות הבתים אינן אפקטיביות, ואף עלולות לעודד ביצוע פיגועים. זאת בהמשך לקריאה של ברקת אחרי הפיגוע להרוס בתים. הדרישה הכללית היא לשינוי מדיניות כלפי תושבי מזרח העיר בטווח הארוך, ובינתיים להפסקה מיידית של ההריסות של בנייה בלתי חוקית.

בפנייה קודמת מהאגודה לזכויות האזרח, התריע עו"ד נסראת דקואר, כי מאז בחירתו של ברקת לראשות העירייה חל גידול משמעותי בהוצאה לפועל של צווי הריסה במזרח העיר. לדברי דקואר, נאלצים תושבי הבתים להסתפק בהתרעה של 72 שעות בלבד, שאינה מאפשרת היערכות למציאת מקום מגורים חלופי.

לעיון בפנייה של האגודה לזכויות האזרח:

http://www.acri.org.il/story.aspx?id=2062