גם תחת בהנהגתו של ניר ברקת עיריית ירושלים אינה מתקצבת את מצעד הגאווה ואינה מסייעת במימון פעילויות הבית הפתוח. כך מוסר העיתונאי משה שטיינמץ במקומון "זמן ירושלים" שפורסם בסוף השבוע. לאחרונה הגיש הבית הפתוח לעירייה בקשה לתמיכה בסכום של 15 אלף שקל בעבור אירועי התרבות שהוא מקיים במהלך השנה, וכן בקשה לתמיכה במצעד הגאווה ובאירועי חודש הגאווה – בסכום של 17 אלף שקל וחצי.
עם זאת, הוועדה המקצועית שדנה בבקשה החליטה שלא לאשר את שתיהן. ביום שני השבוע אשררה ועדת התמיכות את ההחלטה. בין האירועים שלטובתם ביקש הבית הפתוח את סיועה הכלכלי של העירייה: ערבי שירה וספרות, סדנה לכתיבה יוצרת, הקרנות קולנוע ודיונים, קבלות שבת ולימוד בחברותה. כך נימקה הוועדה המקצועית את הסירוב לאשר את האירועים: "מדובר בפעילות התרבות השוטפת של הבית הפתוח במהלך השנה ולא בפרויקט מוגדר ומובחן", כך נמקה זו הוועדה המקצועית.
נוסף על כך, כאמור, אירועי חודש הגאווה והמצעד לא אושרו מאחר ש"המוסד התבקש לפצל את התקציב בין המצעד לאירועי הגאווה". הוועדה הוסיפה כי "מצעד הגאווה אינו עומד בקריטריונים לתקצוב פרויקטים. נבדקה האפשרות לתמיכה בחלק מאירועי הגאווה. המוסד ענה בתשובה לבקשתנו כי לא ניתן לפצל את התקציב בין אירועי הגאווה למצעד".
בשנות כהונתו של אורי לופוליאנסקי התנגדה העירייה למצעד וסירבה לתקצבו. לאחר עתירות שהוגשו לבית המשפט נגד ראש העירייה חייב האחרון את העירייה לתקצב את המצעד ואף לבצע את כל הפעולות הנדרשות כדי לאפשר את קיומם של המצעד ועצרת הגאווה. כמו כן, הוא חייב את לופוליאנסקי בהוצאות משפט בסך 30 אלף שקל מכיסו הפרטי.
עם זאת, לאחר פסיקת בית המשפט שינתה העירייה הקודמת את נהלי התמיכות ובכך חמקה מתקצוב המצעד. כעת, גם משנבחרה עירייה חדשה וחילונית לא מצא ברקת לנכון לשנות את הנהלים או לחילופין להעביר כספים לתקצוב המצעד.