עובדי החברה העירונית למתנ"סים באשדוד המשיכו היום (ד') בשביתה. זאת, למרות שראש עיריית אשדוד, יחיאל לסרי ממשיך לפגוע בחופש ההתארגנות שלהם וזכותם להתארגן ומסרב לנהל מו"מ על הסכם קיבוצי. במסגרת השביתה- נסגרו כלל המתנ"סים בעיר, מעונות היום לא פועלים ולא נפתחו הקייטנות בעיר.
בימים האחרונים, קיבלו העובדים איומים מההנהלה שיבואו לעבוד וישברו שביתה. כמו כן, ההנהלה הציבה עובדי כוח אדם או עובדים ממחלקות שונות בעירייה לא מיומנים, כמו עובדות שירות לאומי ורקדנים-צעירים מלהקה מקומית במקום העובדים של המתנ"סים בכדי לשבור את השביתה.
בדיון שהתקיים אתמול בביה"ד האזורי לעבודה בבאר שבע, המליץ ביה"ד לצדדים על מתווך צד שלישי שיגשר על הפערים. הצדדים יודיעו בעוד מספר ימים האם תיעתר להצעת ביה"ד. כמו כן, ביה"ד יבדוק את נושא שבירת השביתה מצד ההנהלה וביום ראשון הקרוב, תגיש ההסתדרות, באמצעות עו"ד אהוד שילוני, לביה"ד תצהירים על התנהלות ההנהלה. ביה"ד ידון בנושא בשבוע הבא.
כזכור, בתחילת השבוע נערך כנס עובדים באשדוד, בהשתתפותו של יו"ר ההסתדרות, עופר עיני ויו"ר הסתדרות המעו"ף, ארנון בר דוד. אל הכנס הגיעו כ- 300 עובדים. כמו כן, ועדי עובדים רבים מהאזור הגיעו להביע את הזדהותם במאבק העובדים. ביניהם- ועד עובדי נמל אשדוד, חברת החשמל, בתי זיקוק, טבע, אלתא, בזק, התזמורת האנדלוסית, סונול אשדוד ועוד. יו"ר ההסתדרות, עופר עיני הודיע במהלך הכנס כי הוא מגבה את השביתה ובכל צורך שהוא ידאג שהוועדים מהאזור יעזרו לעובדי החברה למתנ"סים.יו"ר ועד העובדים, מאיר גבאי אמר: "אני קורא לראש העיר להתעשת, להפסיק את משטר הטרור בעיר, לשבת איתנו למו"מ ולעמוד בהתחייבויותיו כלפי העובדים של המתנ"סים".
השביתה מתקיימת בעקבות ההתנהלות החד צדדית של הנהלת החברה העירונית למתנ"סים כלפי עובדי החברה וועד העובדים. כמו כן בעקבות סירוב הנהלת החברה לנהל משא ומתן לצורך חתימה על הסכם קיבוצי וניסיונותיו לפגוע בהתארגנות העובדים; בניגוד להתחייבותו של ראש העירייה לפני בחירתו כראש עיר. זאת למרות החלטת ביה"ד האזורי לעבודה בב"ש שקבעה כי על הנהלת החברה למתנ"סים לנהל מו"מ רציף עם ההסתדרות והעובדים להסדרת תנאי העסקתם תמורת הקפאת השביתה של העובדים. עד כה התקיימו שתי פגישות עקרות, בניגוד להחלטת ביה"ד שקבעה על ניהול מו"מ רציף. יש לציין, כי ההסתדרות שילמה לעובדי החברה מקרן השביתה של ההסתדרות על היום בו שבתו. זאת למרות שעל פי חוקת ההסתדרות, נותנים מקרן השביתה רק מהיום השלישי שבו העובדים שובתים.