עובדת מדינה מדיר חנא פוטרה כי הפגינה נגד הכיבוש

"הזכות לחופש ביטוי אינה מוחלטת". כך קבעו שופטי בית הדין למשמעת של עובדי המדינה לתושבת דיר חנא, עובדת משרד הבריאות שפוטרה לאחר 30 שנות עבודה בשירות המדינה. זאת לאחר שהאחות הבכירה צולמה והתראיינה לטלוויזיה כשהיא לוקחת חלק בהפגנה נגד הכיבוש שנערכה באום אל-פאחם.

ג'והיינה חוסיין (52) הועסקה כאחות ומפקחת אזורית של משרד הבריאות במחוז הצפון. באוגוסט 2008 היא הושעתה מעבודתה, ורק כעת נמסר לפרסום כי לפני שלושה חודשים ניתן לה גזר הדין במסגרתו היא פוטרה לאלתר מעבודתה, ונפסלה לצמיתות מלמלא כל תפקיד במשרד הבריאות. עורכת דינה של חוסיין טענה כי הלקוחה שלה לקחה חלק בהפגנה נעדרת כל קשר וזיקה לתפקידה במשרד הבריאות, וכי היא בסך הכל לא פגעה באף אינטרס חיוני. היא גם ציינה את שנות שירותה הרבות הנעדרות עבר פלילי או משמעתי קודם.

נציבות שירות המדינה טענה כנגד חוסיין כי "הפגיעה בתדמיתו של השירות הציבורי, בא לידי ביטוי במעשיה של הנאשמת (חוסיין, א.ח), שבאמצעות הדברים שמסרה לערוץ הראשון והשלט שנשאה בידיה, באמצעותם הביעה דעות פוליטיות מובהקות כנגד מדיניות הממשלה באמצעות צה"ל בעזה, וכעובדת מדינה, לא היתה אמורה להתנהג כך". עוד נטען כנגד חוסיין כי בהוראות העבודה החלות על עובדי המדינה כתוב בפירוש כי "חל איסור על עובד מדינה להשתתף בהפגנה או בתהלוכה בעלות אופי מדיני". בכללי האתיקה החלים על עובדי המדינה נקבע בין השאר כי "עובד מדינה יימנע ממעשים אשר יש בהם עלבון למדינת ישראל, מוסדותיה וסמליה".