ועד עובדי משרד החוץ הודיע אתמול (שלישי) כי מחר יפתחו בעיצומים, זאת על רקע העיכוב ביישום הסכר השכר החדש עם משרד האוצר. במכתב שנשלח לעובדי המשרד הם הונחו להפסיק כל טיפול בהכנות לקראת ביקור הנשיא האמריקני דונלד טראמפ בעוד כשבועיים, וכל פעילות שקשורה לביקור – כולל כתיבת ניירות עמדה, השתתפות בישיבות הכנה, הזמנות והתחייבויות לספקים. הנשיא האמריקני עתיד לנחות בישראל ב-22 במאי, ולשהות בארץ 26 שעות. במערכת הביטחון וברשות שדות התעופה כבר החלו להתכונן בימים האחרונים להגעתו.
הפגנת עובדי משרד החוץ (צילום: ועד עובדים)
ועד עובדי משרד החוץ הודיע כבר בשבוע שעבר שברצונו לממש את העיצומים, והתריע בפני מנכ"ל המשרד יובל רותם כי ישבשו את ביקורו המתוכנן של טראמפ, בשל מריחת זמן מכוונת ביישום הסכמות עליהן סוכם עם האוצר. לדברי יו"ר הוועד חנן גודר, "יותר משנתיים חלפו ממועד החתימה על הסכם קיבוצי, אך האוצר טרם יישם את חלקו בנושא שכר העובדים בחו"ל". גודר הוסיף כי "השחיקה בשכר העובדים היא חסרת תקדים במשק ועומדת על 50%, אחרי שהשכר לא עודכן למעשה משנת 2002".
בנוסף, הונחו העובדים להימנע מעיסוק בהבאת פועלי בנין מסין ופורטוגל, וכן להימנע מביקורים ואירועים נוספים. בסוף ההודעה נכתב כי "תם שלב המשא ומתן! גם מאמציו של המנכ"ל רותם לא הניבו תוצאות – אנחנו נמצאים בשלב העימות והמאבק הכפול על מעמדנו המקצועי ותנאי השירות של עובדי משרד החוץ".
עוד על המשמעות הפוליטית לביקורו של טראמפ, בעמוד השער בגיליון השבוע של "זו הדרך":
http://maki.org.il/he/wp-content/uploads/2017break/05/G17_2017.pdf