עובדי מס הכנסה יוצאים למאבק ומחדשים את העיצומים – מוכנים לפתוח בשביתה ללא הגבלת זמן

על פי החלטת ועד עובדי מס הכנסה ומיסוי מקרקעין, בראשות טלחום פרידלוב, החל מהשבוע הבא יינקטו מספר צעדים: יפורק מוקד פיצוים לנפגעי מבצע עופרת יצוקה בדרום; לא יקלטו דו"חות לשנת 2008 שמוגשים בימים אלה לפקידי השומה; לא יבוצעו החזרי מס לנישומים בגין כספים שנגבו ביתר בשנים קודמות; לא יינתנו אישורי ניכוי מס במקור ותיאומי מס לחברות, עצמאיים ושכירים; לא יינתנו אישורים לביצוע העברות כספים לחו"ל; וכן לא יינתנו אישורים בגין עסקאות מקרקעין כגון העברת בעלות.

העובדים מאיימים בהחרפת הצעדים עד לשביתה כללית וללא הגבלת מס של מערכת גביית המס הישיר. לדברי פרידלוב, ההחלטה על הצעדים התקבלה בלב כבד, אולם, לדבריו, "הגיעו מים עד נפש והעובדים לא ירשו שיוליכו אותם שולל". פרידלוב: "חזרנו מעיצומים לעבודה סדירה משום שחשבנו שהסיכומים שהושגו בין הממונה על השכר ויו"ר ההסתדרות יכובדו על יד משרד האוצר. לצערנו, הממונה על השכר באוצר מתכחש לסיכומים שהיו איתו בעל פה ובכתב ובראשם מכתב של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, מה-31/03/09 המנחה אותו להעביר 40 מליון שקל לשילוב עובדי רשות המיסים במאמץ המאבק בפשיעה של משפחות הפשע בישראל".

על-פי מכתבו של אולמרט, הוא הנחה את כל הנוגעים בדבר להשלים את המו"מ עם ועדי רשות המיסים באמצעות ההסתדרות ולהסדיר לאלתר את הירתמותם של כלל עובדי רשות המיסים למאבק בפשע המאורגן. פרידלוב: "חיכינו לממשלה החדשה, נתנו זמן לכולם, ציפינו שהממונה על השכר יבצע את ההוראות, אולם לצערי עד לרגע זה גם הניסיונות שלנו להיפגש איתו נענו בשלילה. יתרה מזאת, יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, ויו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אריאל יעקובי, נכנסו לעובי הקורה כדי להביא לסיום הסכסוך אך לצערנו גם הם לא הצליחו לשכנע את הממונה וסגנו לבצע את מה שנדרש מהם על בסיס הסיכום ברוח מכתב ראש הממשלה אליהם. לא נותר לנו אלא להפעיל את כל האמצעים העומדים לרשותנו על מנת להגן על זכויות עובדי מס הכנסה ומיסוי מקרקעין".

באגף מס הכנסה ומיסוי מקרקעין עובדים כיום כ-2,800 עובדים. בעשור האחרון פרשו בשל תנאי העבודה הקשים יותר מ-50% מהעובדים. בראשית שנות ה-80 מנה האגף 5,200 עובדים. לדברי פרידלוב, בכדי לסגור את הגרעון בתקציב המדינה שעומד על 40 מיליארד שקל, ולהגביר את הגבייה נדרשים לפחות 1,000 עובדים נוספים למערכת. עוד מסר פרידלוב, כי באמצע שנות ה-80 טיפלו 4,500 עובדים ב-230 אלף תיקים פעילים של עצמאיים, מנהלים, חברות וניכויים. כיום אמורה המערכת לטפל בכמיליון תיקים פעילים, בעוד מספר העובדים פחת בכ-1,700.