עובדי ים המלח הפגינו בצומת בית קמה; בינ"ה מתכנסת כדי להכריז סכסוך עבודה בדרום

כאלף מעובדי מפעלי ים המלח ותרכובות ברום, מקבוצת כי"ל, הפגינו הבוקר (רביעי) בצומת בית קמה שבנגב, כמחאה על הפיטורים הצפויים של מאות עובדים. יחד איתם מפגינים גם ראשי הרשויות בדרום כאות הזדהות. בני ביטון, ראש עיריית דימונה, אמר בהפגנה: "ניסינו לגשר בין הצדדים, אך היום אנו מבינים כי הנהלת כיל מנחיתה מכה קשה על העובדים". לדבריו, 40 אחוז מתושבי עירו עובדים במפעלים השייכים לכי"ל. "לא יכול להיות שהמצב הזה יימשך. זו מכה קשה מאוד לנגב כולו", הוסיף ביטון. בהפגנה בבית קמה אמר ראש מועצת להבים אלי לוי: "לא ניתן לאיש מכם להיפגע. אתם זה הנגב. אין ממשלה בישראל, אין כי"ל בישראל, יש עושק אמיתי. כנראה שגובה הלהבות עדיין לא הגיע לאן שצריך להגיע". ראש העיר דימונה הוסיף: "נעמוד כחומה בצורה ראשי הרשויות. נשבש לא רק את הנגב אלא את חיי כל מדינת ישראל".

נפתלי בן הרוש מוועד עובדי תרכובות ברום אמר בהפגנה: "ההנהלה בלחץ אטומי. הם עומדים להתפרק לגמרי. אין להם כוחות. אחד הסמנכ"לים אמר לי שהם יצרו מפלצת ומוטציה שלא יודעים איך להתמודד איתה. אם אני טעות של ההנהלה, יש עוד הרבה טעויות. אם ההנהלה עשתה טעות – שתלך הביתה".

2015-02-25_200356

כאלף מעובדי מפעלי ים המלח ותרכובות ברום, מקבוצת כי"ל, הפגינו הבוקר בצומת בית קמה שבנגב (צילום: אקטיבסטילס)

 

אתמול שבו בהסתדרות וקראו לשביתה בכל אזור הדרום. יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן קרא לראש הממשלה בנימין נתניהו להתערב במשבר ולמנוע את הפיטורים: "חייבים להציל את דרום הארץ. אם לא ימצא פתרון למשבר עד יום חמישי, נחריף את המאבק ואכריז על סכסוך עבודה כללי בדרום הארץ. מדובר במשאבי טבע של המדינה". ניסנקורן הודיע כי יכנס מחר את מליאת בית נבחרי ההסתדרות (בינ"ה) לישיבה מיוחדת לאישור סכסוך העבודה הכולל באזור הדרום על רקע "משבר התעסוקה החמור והמתמשך בדרום הארץ". בישיבה ינאם יו"ר ההסתדרות וייקחו בה חלק כל חברי הנהגת ההסתדרות, חברי בית נבחרי ההסתדרות, איגודים החברים בהסתדרות וועדים מכלל המשק והמגזר הציבורי. מסיעת חד"ש בהסתדרות נמסר כי חבריה יתמכו בהכרזת סכסוך עבודה בדרום ואף בהרחבת מחאת העובדים למגזרים נוספים ופעילויות מחאה בערים נוספות – בייחוד במרכז הארץ.