העובדים בחברה הבת הבריטית של גוגל, "גוגל דיפמיינד", מתאגדים כדי למנוע מכירת טכנולוגיות בינה מלאכותית לישראל, כך דיווח בשבת העיתון "פייננשל טיימס". כ-300 עובדי החברה בלונדון ביקשו בשבועות האחרונים להצטרף לאיגוד עובדי התקשורת. לפי הדיווח, תחושות האכזבה והבגידה שוררות בקרב העובדים שהובילו לעזיבתם של לפחות חמישה מעובדי החברה במחאה על המהלך. עובדים המעורבים בהתאגדות מתארים תחושת "הונאה" כלפי ההנהלה, במיוחד לאור הפער בין ההצהרות הציבוריות לבין מעשיהם של המנהלים.
המחאה בקרב העובדים בבריטניה מצטרפת לגל רחב יותר של מחאות בקרב עובדי גוגל בשנים האחרונות סביב סוגיות אתיות והתקשרויות ביטחוניות עם ישראל. אשתקד ההנהלה בארה"ב פיטרה 28 עובדים שהתנגדו לחוזה ענן עם ישראל. לממשלת ישראל יש הסכם מחשוב ענן בשווי 1.2 מיליארד דולר עם גוגל ואמזון בשם "פרויקט נימבוס". יצוין שבסוף השבוע האחרון דווח ב"ניו יורק טיימס" שהצבא משתמש במערכות בינה מלאכותית ליצירת מטרות לחיסולים ולהפצצות ברצועת עזה.
בתוך כך, העיתון הקומוניסטי הבריטי "מורנינג סטאר" מדווח הבוקר כי פעילים הדורשים להטיל חרם מסחרי על ישראל בעקבות המלחמה בעזה, חסמו אתמול את מרתון לונודון. זאת, בעת שהרצים עברו דרך גשר מצודת לונדון המפורסם. הפעילים לבשו חולצות עם הכיתוב "הפסיקו את אספקת הנשק לישראל". הם נעצרו מייד בידי שוטרים והיום הם הובאו בפני שופט להארכת מעצרם.