עובדי אל על מתנגדים לתוכנית הפיטורים ופותחים במאבק נגד ההנהלה

 

"המנכ"ל חיים רומנו הצליח להקסים אותי בדיבורים היפים שלו, אבל אי אפשר יותר, זה נגמר. נגרום לו להרגיש שהוא יושב על כיסא מפלט". כך אמר הבוקר (יום ב') יוסי לוי, יו"ר נציגות העובדים באל על. זאת, בעקבות דרישת הנהלת החברה המופרטת המבקשת להכניס שינויים בהסכם הקיבוצי הקיים בחברה משנת 2005, שיכלול "קיצוץ בעלויות כוח האדם" ו"גמישות ניהולית", שתאפשר לה לקצר את הליכי הפיטורים ולנייד עובדים מתפקיד לתפקיד.

 
יצויין שההסתדרות, שהכריזה על סכסוך עבודה לבקשת ועד עובדי אל על, מגבה את מאבק העובדים בחברה וסבורה כי ניתן למצוא פתרונות אחרים לתוכנית ההנהלה לפטר עובדים, כגון מתן הלוואה של העובדים להנהלה, באמצעות קיצוץ זמני של השכר. בהסתדרות מקווים כי הצדדים יגיעו להסכמה – לפני שהסכסוך יחריף לכדי שביתה שתשתק את נתב"ג בשיא עונת הקיץ. ביום חמישי שעבר נערכה אסיפת עובדים הראשונה במחאה על תכניות ההנהלה. 
יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, אבי אדרי, הצטרף למובילי המאבק. "הצענו פתרונות אחרים, אבל ההנהלה הנוכחית מתעקשת על הדרך שלה. מי קבע שאי אפשר למצוא אלטרנטיבה לפיטורים? הלוואה של העובדים לחברה, למשל. גם אנחנו לא רוצים לקדם את ‘התפוחים הרקובים’ שבחברה, אנו רוצים שהחברה תלך קדימה, אבל רוצים לעשות זאת בשותפות אמיתית. זה, לצערי, משהו שהמעסיקים לא מוכנים לשמוע".