למרות הבטחות חוזרות ונשנות, משכורתן של עשרות מטפלות העבודות במשפחתונים של משרד הכלכלה בירושלים, טרם קיבלו את משכורתן. בעקבות כך הוחלט ביום חמישי להשבית את פעילות המשפחתונים ביום ראשון הקרוב, למשך יום אחד. הודעה על כך נמסרה להורים ולעירייה.
הפגנת עובדות הצהרונים בירושלים (צילום: כוח לעובדים)
המשפחתונים המתוקצבים על ידי משרד הכלכלה ומופעלים על ידי עיריית ירושלים פועלים בשמונה שכונות חרדיות ברחבי ירושלים ובבתיהן של כמאה וחמישים מטפלות. המטפלות שובתות, מאחר ומשכורת חודש אוקטובר טרם שולמה להן. המשכורת עבור חודש ספטמבר הן קיבלו בחלקה, בהיקף של כ-80%, וגם זאת לאחר מאבק אותו הן ניהלו. העובדות נקטו בשבוע שעבר בעיצומים והחלו את פעילות המשפחתונים כמה שעות מאוחר יותר מהמועמד הקבוע.
בעיות דומות נתגלו בכל רחבי הארץ מאז תחילת השנה – כגון בבני ברק. הסיבה המרכזית נעוצה בכך שהחוזה בין משרד הכלכלה מול הגופים המפעילים עיריות או חברות קבלניות טרם נחתם. כ-700 מטפלות לא קיבלו משכורת, ההורים לא זכו לסבסוד להם הם זכאים מהמדינה. בהתערבות הארגון "כוח לעובדים", שולמו המשכורות בכל הארץ, למעט בירושלים ובערד.