סכסוך עבודה הוכרז במשרד החוץ

 

בצעד חסר תקדים הכריז אתמול (ג') ועד העובדים של משרד החוץ על סכסוך עבודה שבמסגרתו יינקטו עיצומים חריפים, שיכללו הפסקת כל קשרי העבודה עם משרד ראש הממשלה ומשרד הביטחון. הרקע להודעה החריגה הינו הדרישה של הדיפלומטים הישראלים להשוות את תנאי השכר והקידום שלהם לאלה של מערכת הביטחון וקהיליית המודיעין.

ועד העובדים שיגר מברק לכל הדיפלומטים הישראלים בארץ ובעולם, שבו נמסר על כישלון המגעים שהתנהלו בשבועיים האחרונים בין נציגי העובדים לבין מנכ"ל משרד החוץ, יוסי גל, ושר החוץ, אביגדור ליברמן. "עד כה אין נכונות מצד המדינה לבוא לקראת התביעות שלנו בתחום הקידום והשכר", נכתב במברק.

ועד העובדים הודיע לדיפלומטים הישראלים על שורת עיצומים חסרי תקדים שבמרכזם השעיית כל קשרי העבודה עם לשכת ראש הממשלה, המועצה לביטחון לאומי ומשרד הביטחון. ועד העובדים הדגיש כי העיצומים אינם כוללים את קשרי העבודה עם המוסד, השב"כ וצה"ל.

בהנחיה לדיפלומטים הישראלים נמסר כי העיצומים כוללים איסור על העברת ניירות עמדה של משרד החוץ למשרד ראש הממשלה ולמשרד הביטחון; איסור על הגעה לדיונים שמקיימים גופים אלה; הימנעות מתיאום מבקרים מחו"ל שמגיעים למשרד הביטחון או משרד ראש הממשלה; הימנעות מהכנת ביקורים בארץ ובחו"ל של פקידים ממשרד ראש הממשלה או ממשרד הביטחון; איסור על מתן שירותים קונסולריים לאנשי משרד הביטחון ומשרד ראש הממשלה; ואיסור על טיפול בפרוייקטים שוטפים מכל סוג וכל קשר אחר.

"אין להיענות לכל פנייה משני המשרדים הללו עד להודעה חדשה", הדגיש ועד העובדים במברק לדיפלומטים הישראלים, "על כל הצער והכאב שבהחלטה זו הגענו לשלב של היעדר ברירה אחרת והוחלט להתחיל לאלתר בעיצומים שישבשו את העבודה השוטפת".

עוד נכתב במברק כי "כל עובדי שרות החוץ בארץ ובחו"ל נדרשים לשתף פעולה באורח מלא ומדוייק עם הנחיות אלה. בלית ברירה ימשיכו העובדים בצעדים מסוגים שונים ככל שיחלוף הזמן ובהיעדר מענה לתביעות ולאינטרסים שלנו".