סטודנטים ומרצים יפגינו באונ' העברית נגד הקיצוצים

אגודת הסטודנטים של האוניברסיטה העברית הודיעה כימחר, יום ד', בשעה 14:00 תתקיים הפגנת מחאה בקמפוס הר הצופים שלהאוניברסיטה העברית, במחאה על הקיצוצים בתקציבה של הפקולטה למדעי הרוחבאוניברסיטה. באגודה מסרו כי הפקולטה נבחרה כסמל לקיצוצים במערכת ההשכלההגבוהה בכלל. בהפגנה צפויים להשתתף זה לצד זה מרצים, סגל זוטר וסטודנטיםבאוניברסיטה.

לדברי אגודת הסטודנטים באוניברסיטה, בשנים האחרונות בוצעוקיצוצים כבדים ומרובים בתקציבי מערכת ההשכלה הגבוהה, אשר פוגעים מדי שנה בכל החוגיםהנלמדים באוניברסיטה, אולם לדבריהם, הפקולטה למדעי הרוח, אחת הפקולטות שניזוקו יותרמכל כתוצאה מהקיצוצים, היא סמל לפגיעה ולהידרדרות מערכת ההשכלה הגבוההבארץ.

לפי נתוני האגודה, בחמש שנים האחרונות קוצץ תקציב הפעילות השוטפת שלהפקולטה למדעי רוח בכ-30 אחוזים. נציגי האגודה טענו כי בחודשיים האחרונים הם נתקלובטענות רבות מצד סטודנטים הלומדים בפקולטה על קיצוצים בקורסים, קיצוצים בנקודותזכות, פיטורי מרצים מן החוץ וקיצוץ במזכירויות. כל אלה הביאו לטענתם לפגיעה חמורהבחוויית הלימודים בפקולטה.

עוד טענו באגודה, כי לעיתים קרובות מדי נמנעותמסטודנטים אפשרויות בחירה של קורסים או סמינריונים, הלמידה נעשית בכיתות גדולותמדי, לא ניתנות שעות תרגול, ניכר עיכוב בהחזרת עבודות ומבחנים עקב מחסור במתרגלים, ניכרות שעות המתנה הולכות ומתארכות במזכירות ועוד.