משרד הבריאות הודיע אמש (יום ג') שיקלוט מאות עובדים במרפאות הציבוריות לבריאות הנפש כעובדי מדינה וכי הוא ויתר על התוכנית להפריט אותם ולהעביר את העובדים לידי "האגודה לבריאות הציבור", המשמשת למעשה כחברת כוח אדם. בנוסף, לאחר שנים של "ייבוש" של השירות, סיכמו משרדי האוצר והבריאות על העברת תקציב של 50 מיליון שקל שישמש לפתיחת מרפאות נוספות וצמצום התורים הארוכים לטיפול, שמגיעים במקרים שאינם דחופים לחודשים ולעיתים ליותר משנה.
משרד הבריאות מפעיל כ-55 מרפאות ציבוריות המעניקות טיפולים נפשיים במימון המדינה. במסגרת הסיכום ייקלטו בשירות המדינה 171 משרות, בהן רופאים, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים ואחיות. בשנתיים האחרונות ניסה שר הבריאות היוצא, יעקב בן-יזרי, לקדם רפורמה להפרטת השירותים במסגרתה יועבר תחום בריאות הנפש לידי הקופות. בשל הכוונה להפריט את השירות, צומצם פיתוחו בשנים האחרונות. בנוסף, חששו עובדי בריאות הנפש כי העברת העובדים לידי חברת כוח אדם תגרור התערבות בשיקולים רפואיים בהם קיצור משך הטיפולים ו"סינון" מטופלים.
עם זאת, בארבעה הוסטלים הסמוכים לבתי החולים הפסיכיאטריים ומטפלים בניצולי שואה, יוסיפו להיות עובדי האגודה לבריאות הציבור ולא יקלטו כעובדי משרד הבריאות. בשבועות האחרונים עתרה ההסתדרות הרפואית לבג"ץ נגד משרד הבריאות בדרישה שיקלוט את עובדי שירותי בריאות הנפש כעובדי מדינה לכל דבר. ד"ר יורם בלשר יושב ראש ההסתדרות ציין כי זו תמשיך להיאבק נגד הפרטת שירותי בריאות הנפש: "יש לזכור כי האיום על מרפאות בריאות הנפש טרם הוסר, וכי המדינה לא חזרה בה מכוונתה להעביר מרשותה את מרפאות בריאות הנפש".