סגל ההוראה במכללה האקדמית אשקלון הודיע אמש (חמישי) כי ישבית היום את הלימודים במכללה. 300 מרצים, המאוגדים בארגון "כוח לעובדים", מוחים על סירוב ההנהלה לנהל משא ומתן על הכוונה לפטר עשרות מרצים, בניגוד להסכמות אליהם הגיעו הצדדים בבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע.
כיתות ריקות, הבוקר, במכללת אשקלון (צילום: ארגון הסגל)
בשבוע שעבר קבע בית הדין האזורי לעבודה כי יש לנהל משא ומתן והידברות יומיומיים בנושא השינויים הארגוניים אשר ביקשה ההנהלה לעשות, הכוללים את החלטות הפיטורים וצמצומי המשרות של הסגל האקדמי. מאז, טוענים בכוח לעובדים, כי "על אף בקשות חוזרות ונשנות במהלך הפגישות המועטות שקוימו עד כה, לא נקבעו פגישות יומיומיות, והמכללה עומדת בסירובה לקבוע פגישות כאלה". עוד נטען כי ההנהלה מסרבת לשנות את כוונתה לפטר את מרבית המורים לאנגלית במכללה. על אף מספר הצעות שהציעה נציגות העובדים, לא הציגה ההנהלה הצעה נגדית משמעותית, ולא זזה מעמדתה המקורית, למעט מספר הסכמות מינוריות שאין להם השפעה על הפיטורים והצמצומים.
"מאכזב לגלות כי המכללה והעומד בראשה מגלים זילות כזו כלפי בית הדין ונסוגים מההתחייבויות", מסר ד"ר נדב פרץ וייסוידובסקי, חבר הנהגת הסגל. "ההנהלה טוענת לצורך בפיטורי צמצום, אך בה בעת נכונה להשקיע השקעה מרובה בליווי משפטי שהוליך אותה עד כה למפלות, ובלבד שלא לשבת עם סגל ההוראה למשא ומתן כמקובל במרבית המוסדות האקדמיים בארץ".
יצוין שהבוקר שבו לעובדתם הסדירה המצילים בחופי הארץ. ההסתדרות, האוצר ואיגוד המצילים הגיעו אתמול להבנות אשר הובילו לסיומם של העיצומים בהם נקטו המצילים. כחלק מההסכם שנחתם תורחב עונת הרחצה מ-6 ל-8 חודשים, בהם יינתנו שירותי הצלה למתרחצים בחוף. כמו כן הוחלט כי המצילים יעבדו עבודה מלאה גם בסופי שבוע, לרווחת המתרחצים, בתגמול מוגדל עבור שעות אלה. במסגרת ההסכם, ישופרו באופן משמעותי תנאי העסקתם של המצילים, ונעשה גם צעד משמעותי להשוואת תנאיהם של המצילים, בינם לבין עצמם. כך, המצילים אשר היו עד כה בתחתית מדרג השכר של המצילים, יקבלו באופן הדרגתי תוספות שכר בגובה של 3,600 שקל. עוד הוסכם כי ייפתח מסלול קידום בדרגות למצילים חדשים, כזה שיאפשר עלייה בשכר, אולם הם יקבלו קביעות רק לאחר 4 שנות ניסיון.
גם תנאיהם של המצילים הותיקים שופרו, והם יקבלו תוספת של 5% עם פרישתם, וכן יוכלו לצבור תוספת של 5% נוספים עם הגיעם לוותק של 25 שנים. כמו כן, מתוך הבנה שמדובר במקצוע שוחק, ורצון הרשויות המקומיות לרענן את כוח האדם בשירותי ההצלה, יוכלו מצילים אשר הגיעו לגיל 60 לפרוש בתוך שנתיים בתנאים מיטיבים. תוקף ההסכם יהיה לעשר שנים.
על מאבק סגל ההוראה במכללת אשקלון:
https://www.facebook.com/ashvaad/?fref=nf