"לא נראה לי שהם עומדים בזמנים ולכן נצטרך לדון מה עושים עם זה", כך אמר אמש (שני) ראש הממשלה בנימין נתניהו במליאת הכנסת, בתשובה לשאלת עתידו של התאגיד השידור הציבורי. מוקדם יותר פרסמה ההסתדרות הודעה לפיה "בהמשך להודעתו של ראש הממשלה בנושא רשות השידור ובהמשך לשיחות שניהל יו"ר ההסתדרות ניסנקורן עם מנכ״ל משרד התקשורת שלמה פילבר, השידור הציבורי החלופי בתאגיד החדש עדין לא ערוך. מתוך חשיבות שלא לייצר שום נתק בשידור הציבורי ולייצר שידור ציבורי רציף ומלא, על דעת יו"ר ההסתדרות ומנכ״ל משרד התקשורת, תידחה סגירת רשות השידור לתחילת 2018".
יובל הלפרין, אחד המועמדים לוועד ארגון העיתונאים (צילום: ארגון העיתונאים)
יצוין שארגון העיתונאים של ההסתדרות תקף את להחלטת ראש הממשלה ויו"ר ההסתדרות לדחות את פתיחת תאגיד השידור הציבורי: "הודעת הממשלה וההסתדרות אמש לפיה פתיחת תאגיד השידור החדש תדחה בשנה וחצי מסתמנת כניסיון שערורייתי לחסל את השידור הציבורי בישראל, לאחר מאמץ רב שנים להביא לשיקומו. העובדה כי ההסתדרות, שארגון העיתונאים הוא חלק ממנה, נותנת יד למהלך – חמורה ביותר בעינינו. מהלך כזה יביא לפגיעה אנושה בעיתונות החופשית ובתרבות בישראל. ארגון העיתונאים מתנגד להחלטה כזו, שהתקבלה בחשאי ובחטף, ללא התייעצות עם ראשי התאגיד החדש ומבלי לערב את הארגון המייצג 3,000 עיתונאים בישראל".
לדברי הארגון "החלטה זו היא המשכה של אותה תרבות פסולה של שליטה פוליטית בשידור הציבורי, תרבות שאפיינה את רשות השידור הישנה והביאה, בין השאר, לשקיעתה וסגירתה. יש להותיר את שיקול הדעת בעניין מועד תחילת שידורי התאגיד לדרג המקצועי, היו"ר גיל עומר והמנכ"ל אלדד קובלנץ, בתיאום עם עובדי התאגיד, ולהעניק לאלו גיבוי ענייני הרואה בראש ובראשונה את טובת התאגיד החדש והציבור בישראל. הניסיון לדחות את פתיחת התאגיד יפגע בכמאה עיתונאים ועיתונאיות שכבר הצטרפו לגוף החדש וגם בעובדי רשות השידור הישנה, שיאלצו להמשיך לקיים גוף חי–מת בתנאים ירודים. החלטה זו מצד הממשלה מצטרפת לניסיונות אחרים להחליש את התקשורת החופשית בישראל, לפגוע בעיתונאים ובעיתונאיות, וליצור יחסי תלות מקולקלים בין כלי התקשורת לזירה הפוליטית. ארגון העיתונאים יפעל בכל דרך למנוע מציאות כזאת". כמו כן, "ההחלטה המפתיעה התקבלה ביום חגיגי ומרגש בו הולך ארגון העיתונאים לבחירות הראשונות בתולדותיו. ההנהגה היוצאת הקימה את הארגון והובילה אותו בשנים האחרונות במסגרת ההסתדרות. האיום המיידי שנוצר אתמול בערב על מאות עובדים ועל השידור הציבורי בכללותו יחייב את ההנהגה החדשה לשים את סוגיית השידור הציבורי והאיום על קיומו בראש סדר היום ולהתמודד עם כלל השאלות העולות בהקשר זה".
יצוין שההודעה על דחיית הסגירה של רשות השידור פורסמה ערב הבחירות הראשונות לארגון העיתונאים. שני מועמדים מתמודדים לתפקיד היו"ר, יאיר טרצ'יצקי (ממייסדי הארגון) וחיים הר–זהב. "לא אהסס גם הפעם לצאת נגד כל מהלך שיפגע בשידור הציבורי ובפרנסתם של עיתונאים, אך כמי שעומד בראש ארגון שמייצג אלפי עיתונאים מוטלת עלי קודם החובה לבדוק ולהבין ורק אחר כך לצייץ גינויים חריפים", כתב אמש טרצ'יצקי והוסיף "לפני דקות ספורות סיימתי שיחה עם יו"ר ההסתדרות והבעתי את הסתייגותי מהמהלך ואת החשש שמדובר בניסיון לקבור את תאגיד השידור הציבורי… אמרתי לניסנקורן שבכל תרחיש כזה יש להבטיח הגנה מוחלטת על העיתונאים שכבר נקלטו לצד התחייבות ברורה שהתאגיד ימשיך לקלוט עיתונאים ללא כל מגבלה עד שיסיים את היערכותו ויחל לשדר באופן מלא כמתחייב בחוק (אף לפני תחילת 2018), וזאת מבלי לקבל החלטות מעל ראשיהן של מועצת התאגיד וההנהלה שלו. ללא ההתחייבויות הללו אני רואה בהסכמות הללו סכנה מוחשית לעתיד השידור הציבורי החדש – וארגון העיתונאים יפעל בנחרצות כדי לסכל אותן".
גם הר–זהב התייחס להחלטה וכתב בפייסבוק: "ההתנגדות שתמיד הבעתי לפירוק רשות השידור והחובה שכל אדם בעל מצפון צריך לחוש בהגנה על עובדים הגונים ברשות השידור שהפכו לקורבנות של ממשלה צינית, אינן סותרות את המחויבות הזהה להגן על עובדי התאגיד החדש. לא פותרים עוול נורא שנעשה לעובדים בעוול נורא לא פחות שנעשה לעובדים במקום אחר". בפוסט נוסף כתב כי "ההסתדרות צריכה להוציא הבהרה, עכשיו כשהיא מבינה את הנזק העצום שעשתה לשידור הציבורי, שהיא חוזרת בה מהדיל המוזר של אמש".