נשיא סין: השאלה הפלסטינית היא "סוגיית ליבה" במזרח התיכון

נשיא סין שי ג'ינפינג אמר אתמול (שני), בפגישה עם מלך ירדן עבדאללה השני, כי השאלה הפלסטינית היא "סוגיית ליבה" במזרח התיכון. שי הוסיף כי סין תומכת באופן עקבי בפתרון מחלוקות באמצעים מדיניים ודיפלומטיים, כך דיווחה סוכנות הידיעות הירדנית פטרה.

ירדן וסין הדגישו את הצורך לייצב את הפסקת האש בעזה ולהבטיח אספקה מיידית, הולמת ובלתי מוגבלת של סיוע הומניטרי לתושבי הרצועה. ראשי שתי המדינות הוסיפו כי "כל הסדר בנוגע לעזה חייב להבטיח שהפלסטינים יוכלו לשלוט בעצמם ולנהל את ענייניהם, לשמור על אחדות הגדה המערבית ורצועת עזה ולסלול את הדרך לרשות הלאומית הפלסטינית לחדש את סמכויותיה ברצועה". כמו כן, הם הדגישו את חשיבות התמיכה בסוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטים פלסטינים (אונר"א) ואת הצורך לאפשר לה לממש את המנדט שלה מטעם האו"ם.

הם הביעו דאגה עמוקה "מההסלמה המסוכנת מצד ישראל בגדה המערבית הכבושה ובמזרח ירושלים, הכוללת את התדירות הגוברת של אלימות מתנחלים ישראלים, הפקעת קרקעות ובנייה והרחבה של התנחלויות ישראליות, כמו גם ניסיונות לשנות את הסטטוס קוו ההיסטורי והמשפטי של המקומות הקדושים למוסלמים ולנוצרים בירושלים. הם דחו כבטלים ומבוטלים את כל הצעדים הבלתי חוקיים שנועדו לספח את הגדה המערבית הכבושה או כל חלק ממנה, המהווים הפרה של המשפט הבינלאומי והחלטות האו"ם הרלוונטיות".

 

עוד אישרו כי "פתרון שתי המדינות הוא הדרך היחידה להשגת שלום צודק ובר-קיימא", והדגישו את הצורך לנקוט צעדים מעשיים, בהתאם ללוח זמנים ברור, להקמת מדינה פלסטינית עצמאית וריבונית בקווי 4 ביוני 1967, שבירתה מזרח ירושלים, כדי שתוכל לחיות בביטחון ובשלום לצד ישראל, בהתאם למשפט הבינלאומי ולהחלטות האו"ם הרלוונטיות. הם הדגישו את הצורך לתמוך בהצטרפותה של פלסטין כחברה מלאה באו"ם.