כ-200 מעובדי הוט מובייל, התכנסו ביום רביעי האחרון בבית הוועד הפועל של ההסתדרות בתל–אביב על מנת לדון בהמשך המאבק ולשקול את החרפת הצעדים הארגוניים. מזה כשלושה שבועות שובתים עובדי החברה, אשר מוחים על סירוב ההנהלה להכיר בהתאגדות ולפתוח במו"מ עם נציגות העובדים. נציגי עובדים נוספים הגיעו לבית ההסתדרות כדי לתמוך בעובדי החברה ביניהם ברק לוי, יו"ר ועד עובדי פלאפון וקרן אופק, יו"ר ועד עובדי פרטנר.
לוי אמר לשובתים: "מאז שפרצנו את הדרך להתאגדות בענף הסלולר, אנו רואים מחויבות עמוקה להתייצב לצדו של כל עובד מתארגן אשר נאבק על זכויותיו. ועד עובדי פלאפון מחזק את ידיהם של כל עובדי הוט מובייל ואנו מתחייבים לפעול ולסייע לכם, כל אימת שנידרש ובכל האמצעים שעומדים לרשותנו". אופקהצטרפה לדבריו של לוי ואמרה: "אני שמחה להיות כאן היום, כמה שעות אחרי שההסתדרות הכריזה על יציגות בחברת פרטנר. כולנו משפחה אחת גדולה ולא ניתן לאף מעסיק להתנהל כאילו הוא נמצא מעל החוק. ענף הסלולר צועד לתקופה חדשה והתפקיד שלנו הוא להפגין חוסן ונחישות בדרישותינו הצודקות. ועד עובדי פרטנר מאחוריכם".
משמרת מחאה של העובדים השובתים מול אחת מחנויות החברה (צילום: התאגדות עובדי הוט מובייל)
נכון לסוף השבוע, עובדי הוט מובייל הפסיקו את פעילותן של זרועות מרכזיות בחברה, ביניהן: חטיבת מוצרים ושירותי תוכן, מחלקות תפעול רשת, תמסורת ובינוי, חדר הבקרה, המרכז הלוגיסטי והאגף למערכות מידע. כתוצאה מכך קיימות תקלות רבות ובעיות בקליטה, לא מטופלות תלונות בנושאי חיובים וחשבוניות, ישנם שיבושים בתהליכי ניוד מחברות מתחרות ושיבושים בהפעלת של מנויים חדשים. כמו כן, קיימות בעיות באספקת חלקי החילוף והאביזרים למרכזי השירות והמעבדות והופסקו פרויקטים רבים. מלבד ההפגנות של העובדים השובתים מול מוקדי השירות של הוט מובייל ברחבי הארץ, השבוע קיימו גם משמרת מחאה מול ביתו של אילן צחי, מנכ"ל קבוצת הוט. יקי חלוצי, יו"ר איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט והיי–טק בהסתדרות, מסר כי בשבוע הקרוב, העובדים ובני משפחותיהם יפגינו, בתמיכתם של ועדים נוספים, מול ביתו של פטריק דרהי, בעל השליטה בקבוצת הוט.