אלפי ניצולי שואה פולנים הגישו אתמול (יום ה') תביעה נגד חברת הרכבות הגרמנית "דוייטשה באן", זאת, ניסיון האחרון של קורבנות השואה לזכות בפיצויים מהחברה שקמה על חורבותיה של חברת הרכבות הנאצית "רייכסבאן". על כך מוסר הבוקר העיתון הצרפתי "הומניטה"
התובעים, כולם קשישים ניצולי מחנות הריכוז וההשמדה, דורשים מ"דוייטשה" באן לממן את הוצאות הבריאות שלהם, מתוך הרווחים שתגרוף כתוצאה מהסרת הפיקוח על תנועת הרכבות באירופה. לפני כשבועיים הוסרה הרגולציה על תעבורת הרכבות באירופה, ובעקבות כך מתכוונת דוייטשה באן לחדש את פעילותה בפולין. זאת, במסגרת מסע ההפרטה המתנהל עתה באירופה וסיפוחן של כלכלות מזרח אירופה למעצמות הקפיטליסטיות המובילות ביבשת.
"דוייטשה באן", הנמצאת בבעלות ממשלת גרמניה, קמה לאחר פירוקה של חברת רייכסבאן, אשר הובילה בפקודת המשטר הנאצי מיליוני יהודים, קומוניסטים ושבויים סובייטים למחנות הריכוז וההשמדה ובהם אושוויץ-בירקנאו שבדרום פולין. תביעת הפיצויים זוכה לתמיכת "רכבת ההנצחה", ארגון גרמני שעוסק בהנצחת זכרם של קורבנות הגירוש הנאצי.
על-פי הערכות, הרוויחה רייכסבאן 445 מיליון יורו (במונחים של היום) מגביית דמי נסיעה מהקורבנות. עד-כה סירבה החברה להיענות לדרישות פיצויים שונות, והיא טוענת כי היא תומכת בקרן שהקימה התעשייה הגרמנית לסיוע לקורבנות עבודות הכפייה.