מתנחלים תקפו הלילה (בין שבת לראשון) כפרים בנפות שכם, רמאללה, חברון ובית לחם בשטחים הפלסטיניים הכבושים. לפי הדיווחים בסוכנות וואפא, קבוצת מתנחלים פשטה על כפר קוסרה, דרומית לשכם, פצעה קשה גבר בן 32 שעבד במקום, והציתה שני מבנים של לולי תרנגולות. עוד דווח כי המתנחלים מנעו מצוותי כיבוי להגיע למקום כדי לכבות את השריפה.
המשטרה הודיעה הבוקר כי עצרה שמונה מתנחלים, בני 13–48, בחשד למעורבות. בחיפוש שנערך על החשודים נתפס רובה צה״לי מסוג אם־16, ולפי עדויות התושבים, המתנחלים הגיעו לאזור בריינג׳רים, מהסוג שמחולק על ידי משרד ההתיישבות והמשימות הלאומיות בראשות השרה אורית סטרוק. יצוין ששלושה צעירים, החשודים במעורבות בתקיפה קודמת ב־14 במרס בקוסרה שליד שכם, שבה נורה למוות צעיר פלסטיני, נעצרו אז ושוחררו בתנאים מגבילים. ההרוג הוא אמיר עודה, בן 28, תושב הכפר, ובמהלך התקיפה נפצעו שני תושבים מירי ואדם נוסף הוכה. אחד הפצועים הוא אביו של עודה, שנפגע אף הוא.
כאמור, מתנחלים תקפו אמש, בחסות כוחות הכיבוש, את העיירה תורמוס עיא, מצפון־מזרח לרמאללה. מתנחלים חמושים תקפו את פאתי העיירה וירו אש חיה לעבר תושבים שניסו להדוף אותם. לא דווח על נפגעים. עוד נמסר כי כוחות הכיבוש פשטו על העיירה במקביל להתקפת המתנחלים, רדפו אחר צעירים וירו לעברם גז מדמיע. תורמוס עיא, יחד עם כפרים נוספים באזור, נתונה להתקפות חוזרות ונשנות, כמעט מדי יום, מצד מתנחלים וכוחות הכיבוש. התקפות אלה כוללות פגיעה בתושבים וברכושם והצתת יבולים חקלאיים.
כמו כן, שני פלסטינים נפצעו אתמול בבוקר בתקיפה שביצעו מתנחלים בעיירה ג׳בע, מדרום לג׳נין. אגודת הסהר האדום מסרה כי צוותיה פינו שני פצועים לבית החולים, לאחר שהותקפו והוכו בידי מתנחלים באזור המחצבה בעיירה. לפי הדיווח, קבוצה של מתנחלים פלשה לאזור ותקפה את התושבים ששהו בו.
על פי המידע שמסר ארגון יש דין, ב־30 הימים מתחילת המלחמה, מ־28 בפברואר ועד 29 במרס, תועדו ברחבי הגדה המערבית 305 אירועי אלימות מתנחלים — למעלה מעשרה אירועים ביום. אירועים אלה כוללים מעשי תקיפה, פלישות לכפרים, השחתת רכוש והצתות, וכן פעולות הטרדה ואיומים, חסימת דרכים, השתלטות על אדמות והקמת מאחזים על אדמות פלסטיניות. האירועים תועדו ב־139 כפרים, עיירות וקהילות פלסטיניות, וכן בצמתים ובדרכים.
בכלל האירועים האלה נפגעו בגופם לפחות 215 פלסטינים, בדרגות פציעה משתנות, מתוכם 10 בני אדם נהרגו, ובהם שבעה מירי מתנחלים. ״בזמן שבישראל מציינים את חג החירות במקלטים, אלימות המתנחלים בגדה המערבית ממשיכה להשתולל. אי אפשר להיות חופשיים כשכובשים עם אחר. אי אפשר לחגוג חירות כשגוזלים את החופש של מיליוני אנשים״, הדגישו.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/144489


