פסק דין של בית המשפט השלום בתל-אביב זיכה הבוקר (ראשון) את ח"כ מוחמד ברכה, יו"ר חד"ש, מעבירה של תקיפת שוטר בהפגנה נגד חומת ההפרדה בבלעין בשנת 2005, אך הרשיע אותו בדחיפת פעיל ימין קיצוני בהפגנה בת"א נגד מלחמת לבנון השנייה (2006). "מנוהל נגדי משפט פוליטי, ואני ממשיך לטעון לחפותי", אמר ח"כ ברכה ביציאה מאולם בית המשפט.
בנובמבר 2009 הגיש היועץ המשפטי לממשלה דאז, מנחם מזוז, כתב אישום אשר כלל ארבעה אישומים המייחסים לח"כ ברכה, עבירות שונות במקומות שונים ובתקופות שונות. באוקטובר 2011, עוד לפני תחילת ההליך הפלילי, מחק בית משפט השלום שניים מן האישומים נגד ח"כ ברכה,. השופט קבע כי חסינותו חלה על מקרים אלה באופן ברור וחד משמעי. כאמור, בפסק הדין זיכה השופט דניאל בארי את ח"כ ברכה מהעבירה של תקיפת שוטר – שהיא העבירה החמורה מבין השתיים בהן הואשם – אך הרשיע אותו בכך שדחף פעיל ימין, בעת שזה ניסה לתקוף את ח"כ לשעבר, אורי אבנרי, וזאת למרות שעדים רבים הפריכו את הפרטים שהובאו בכתב האישום לגבי מקרה זה.
שוטר משמר הגבול תוקף את ח"כ ברכה במהלך הפגנה בבלעין (צילום: אל אתיחאד)
את ח"כ ברכה מייצגים עורכי הדין חסן ג'בארין, אורנה כהן ואראם מחאמיד ממרכז "עדאלה". בעדותו הכחיש ח"כ ברכה את המיוחס לו בכתבי האישום. בנוסף, טענו עורכי דינו כי במהלך שמיעת עדי התביעה והחקירה הנגדית שלהם, נתגלו סתירות מהותיות בין העדויות הן בין עדים שונים לגבי אותו האירוע, והן אותם עדים אשר מסרו גרסאות שונות בבית המשפט, לעומת גרסאותיהם בטרם הגשת כתב האישום.
יצוין, כי במהלך דיוני בית המשפט נחשף, כי מסתערבים שהשתתפו בהפגנה בבלעין השליכו אבנים לעבר החיילים במקום, במטרה לספק תירוץ לבצע מעצרים בקרב המפגינים. זו הייתה הפעם הראשונה בה הודו נציגי הצבא, כי מדיניות המסתערבים היא ליזום אלימות ולגרום להסלמתן של הפגנות בלתי-אלימות. במהלך הדיונים הגיש צוות ההגנה ראיות לבית המשפט, המעידות כי בהפגנה נגד חומת ההפרדה, אנשי המשטרה והמסתערבים הם אלו שפגעו במפגינים, וביניהם ח"כ ברכה, תוך שימוש בגז מדמיע ובפצצות הלם. בעקבות אירוע זה הוגשה תלונה למחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), אך זו מעולם לא נבדקה. כמו כן, בשלב הסיכומים הציגו עורכי דינו של ח"כ ברכה מסמכים אשר מוכיחים כי המסתערבים פעלו ללא הסמכה חוקית לבצע מעצרים, משום שהסמכה זו ניתנה להם רק שמונה חודשים לאחר מכן.
לגבי ההפגנה בה הורשע ח"כ ברכה, שהתקיימה ב-22 ביולי 2006 בתל-אביב, הביאו פרקליטיו שורת עדויות של אישי ציבור יהודים וערבים, אשר העידו כי היו אלה דווקא פעילי הימין הקיצוני אשר תקפו את מפגיני השמאל, ואילו ח"כ ברכה נחלץ לעזרתו של אורי אבנרי.
עורך הדין ג'בארין אמר כי בית המשפט שלח מסר ברור ליועץ המשפטי לממשלה, כאשר זיכה את ברכה מכתב התביעה מלא החורים לגבי ההפגנה בבלעין, וכי הוא מצפה שהפרקליטות תיסוג מהאישום שנותר.