מק"י מזהירה מפני תכניות המלחמה של ראש הממשלה נתניהו בלבנון

המושב החמישי של הוועד המרכזי של המפלגה הקומוניסטית הישראלית (מק"י) נערך בחיפה ביום חמישי האחרון, 10 במארס. מזכ"ל המפלגה עאדל עאמר הגיש דו"ח כולל שבו התייחס להתפתחויות הפוליטיות בזירה המקומית והאזורית. יו"ר המושב היה מזכיר מחוז ת"א של מק"י אלי גוז'נסקי. הוועד המרכזי קיבל את ההחלטות הבאות:

2016-03-21_183916

  • מק"י מזהירה מפני ההצעות האמריקאיות לחידוש המו"מ המדיני בין ממשלת ישראל לאש"ף – המבוססות על סחיטת הכרה פלסטינית בעקרון "מדינת הלאום" היהודית ועל השמטת זכויות הפליטים הפלסטינים. מק"י מתריעה כי הצעות אלו נועדו לרוקן את המו"מ מראש מכל תוכן אמיתי ומכל אפשרות להגיע להסדר מדיני צודק. הבסיס לפתרון הצודק הוא הקמת מדינה פלסטינית עצמאית, שבירתה ירושלים המזרחית, בגבולות ה-4 ביוני 1967, בצד מדינת ישראל; פירוק ההתנחלויות והגדר; שחרור העצירים והאסירים הפוליטיים; ופתרון צודק לשאלת הפליטים הפלסטינים לפי החלטות האו"ם, ובראשן ההחלטה 194.
  • מק"י דוחה את החלטות מועצת מדינות המפרץ והליגה הערבית לסווג את הארגון חיזבאללה כארגון טרור. המקור העיקרי, הרעיוני, החומרי והפוליטי, של הטרור הפונדמנטליסטי באזור הוא משטרי הריאקציה – סעודיה, טורקיה וקטאר. תגובתם של ארה"ב וישראל להחלטות אלה מצביעות על עומק שיתוף הפעולה ומפגש האינטרסים בין האימפריאליזם לבין כוחות ומשטרי הריאקציה באזור – ובמיוחד עם הממסד הציוני הרואה בהתנגדות הלבנונית איום אסטרטגי לתוקפנותה ולהגמוניה שלה. הוועד המרכזי מדגיש כי המאפיין העיקרי של הארגון חיזבאללה הוא היותו חלק מכוחות ההתנגדות הלבנוניים לכיבוש ולתוקפנות הישראליים, יחד עם המפלגה הקומוניסטית הלבנונית, שהתניעה את ההתנגדות בשנת 1982; וחלק מהכוחות המתנגדים לתכניות האימפריאליזם והריאקציה ולטרור הדמים בסוריה.עמדתנו הייתה ונותרה – הוצאת האזרחים ממעגל העימות. זו העמדה המאתגרת את מדיניות קברניטי המדינה, כי היא חושפת את התוקפנות של צבא הכיבוש, את הטרור כלפי העם הפלסטיני ועמי האזור, ואת האסונות שמדיניות זו ממיטה גם על האזרחים היהודים והערבים בישראל.
  • מתקפת ההסתה הפרועה על עמדת מק"י וחד"ש נגד מדיניות משטרי המפרץ, אותה הוביל נתניהו אישית מעל בימת הכנסת, היא חלק מההידרדרות הפשיסטית ומהמתקפה על האוכלוסייה הערבית והמרחב הדמוקרטי. הצד השני של אותו מטבע פשיסטי הוא התכניות התוקפניות של ממשלת נתניהו נגד לבנון, גם בהקשר של חבלה בתהליך הפוליטי לסיום המלחמה בסוריה. מק"י מזהירה מפני תכניות המלחמה של נתניהו בלבנון.
  • מק"י מגנה את מסע ההסתה המתמשך נגד האוכלוסייה הערבית ונגד נבחריה, אותו מובילה הממשלה ואליו מצטרפים כוחות מהשמאל הציוני. מק"י מזהירה מפני החקיקה הגזענית והאנטי-דמוקרטית, ובמיוחד מפני "חוק ההדחה". המתקפה על האוכלוסייה הערבית נועדה לבודד אותה ולמנוע ממנה להשפיע על המפה הפוליטית בישראל, ובדרך זו להנציח את שלטון הימין, ואת ברית ההון והמתנחלים.
  • ערב המועד של 40 שנה ליום האדמה, קוראת מק"י לחיזוק אחדות המאבק של האוכלוסייה הערבית מול הסלמת מדיניות האפליה הלאומית, מול הריסת הבתים, הפקעת האדמות וההתניות לגבי התכנית לפיתוח הכלכלי. מק"י קוראת להעמקת שותפות המאבק עם כל הכוחות המתקדמים והדמוקרטיים בחברה הישראלית נגד מדיניות זו. המפלגה קוראת להשתתפות מאסיבית בפעילויות לרגל יום האדמה, ובמיוחד בכנס שמארגנים מק"י וחד"ש ב-25 במארס בסכנין.
  • מק"י מברכת על המאמצים והפעלת הלחצים על חברות מסחריות המרוויחות מהכיבוש ומההתנחלויות – כגון חברת השמירה G4S – וקוראת להגברת הקמפיינים הבינלאומיים לסולידריות עם העם הפלסטיני ועם מאבקו הצודק נגד הכיבוש והדיכוי. מק"י מברכת על הכנס שהתקיים בנצרת ב-26 בפברואר בנושא תנועת החרם (BDS), וקוראת להגברת המאבק היהודי-ערבי משותף נגד הכיבוש והגזענות ולמען שלום צודק בין שני העמים, על בסיס ערכי החרות, הצדק והשוויון.
  • מק"י מביעה סולידריות מלאה עם מאבק המורים הפלסטינים, תומכת בדרישותיהם האיגוד-מקצועיות הצודקות, ומזהירה כי רמיסת מעמדם ופגיעה בכבודם של המורים הפלסטינים היא פגיעה בוטה בדורות הפלסטינים הצעירים ובעתידו של העם הפלסטיני.
  • מק"י מברכת על התנופה הארגונית הניכרת במחוזות ובסניפי המפלגה בכל הארץ, וקוראת להעמקת התפקוד הארגוני ומינופו לרמת האתגרים הפוליטיים העומדים על הפרק, ולחיזוק תפקידן המרכזי של המפלגה והחזית הדמוקרטית לשלום ושוויון (חד"ש) בהנהגת האוכלוסייה הערבית ובהובלת הכוחות המתקדמים בישראל.

 

ההחלטות התפרסמו בגיליון השבוע של "זו הדרך" (עמ' 5)