מפלגת העם הפלסטיני קראה לסעודיה לא ליפול למלכודת הנורמליזציה עם הכיבוש

מפלגת העם הפלסטיני קראה אתמול (שני) לסעודיה "לא ליפול למלכודת הנורמליזציה עם הכיבוש הישראלי, ולטבוע בבוץ הטובעני של הבטחות אמריקניות וישראליות ריקות מתוכן שהניסיון הוכיח שהן לא יותר מאשליות, חסרות כל אמינות ושננטשות במהרה". כך מסר הבוקר העיתון "אל אתיחאד".

מפלגת עם הדגישה בהודעה כי "הפתרון היסודי לשאלה הפלסטינית נעוץ בסיום הכיבוש ויישום החלטות האו"ם בעניין הפלסטיני. אלו הדרישות המרכזיות של העם הפלסטיני אותן הוא מבקש להשיג במאבקו היומיומי נגד הכיבוש ובתמיכת האחים הערבים והקהילה הבינלאומית, וזו הדרך היחידה להבטיח שלום וביטחון באזור ובעולם".

מפלגת העם קראה לסעודיה "להיזהר מאוד ממה שארה"ב וישראל מבקשות לקדם בשם מה שמכונה 'שיפור תנאי החיים של הפלסטינים' כחלופה לזכויות הלאומיות הלגיטימיות של עמנו –  להקים את מדינתו הפלסטינית העצמאית שבירתה ירושלים, ולהבטיח את זכות השיבה לפליטים בהתאם להחלטות הלגיטימיות הבינלאומית".

המפלגה הוסיפה בהודעתה: "סעודיה יכולה לבחון את רצינותם של הצדדים הללו ביחס לסוגיה הפלסטינית על ידי בחינת האופן שבו הם מתמודדים עם אותה יוזמת שלום ערבית שהשיקה סעודיה, שנבנתה על בסיס סיום הכיבוש בשטחים הפלסטיניים והערביים כבסיס לשלום באזור ובעולם". עוד סבורה המפלגה כי "מאמציהן של ארה"ב וישראל לאלץ את מדינות ערב לשנות את סדרי העדיפויות של היוזמה הערבית באמצעות הליכה לנורמליזציה תחילה, תוך נטישת הפתרון הצודק לשאלה הפלסטינית, מהוות זלזול מוחלט באומה הערבית ובמעמדה של סעודיה".

בתוך כך, היום נערך הביקור רשמי ראשון ברשות הפלסטינית של השגריר הסעודי החדש, נאיף אל-סודיירי. הוא הגיע הבוקר לגדה המערבית דרך גשר אלנבי והגיש את כתב האמנה שלו לשר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מאלכי, וליו"ר הרשות מחמוד עבאס. אל-סודיירי, שהגיע בראש משלחת סעודית רשמית, אמר עם הגעת המשלחת לרמאללה כי "אנו פועלים להקמת המדינה הפלסטינית עצמאית שבירתה מזרח ירושלים. לסעודיה יש עניין רב בסוגייה הפלסטינית ובפתרון שלה על בסיס החלטות הלגיטימציה הבינלאומית", כך מסר סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית "וואפא".

מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף, חוסיין א-שייח', אמר אתמול: "אנו מברכים את שגריר ממלכת ערב הסעודית במדינת פלסטין, אשר יציג את כתב האמנה לנשיא אבו מאזן". גם משרד החוץ הפלסטיני רואה בביקור "אבן דרך היסטורית חשובה לחיזוק ופיתוח היחסים הבילטרליים בין שתי המדינות, ופתיחת אופקים נוספים לשיתוף פעולה בכל התחומים".