מפלגת העם הפלסטיני מתנגדת להצעת עבאס להציב כוחות נאט"ו בגדה

מפלגת העם הפלסטיני מתנגדת להצעת יו"ר הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן) להציב כוחות נאט"ו בגדה המערבית במסגרת הסכם שלום עם ישראל. על כך מסר מזכ"ל הקומוניסטים הפלסטינים, באסם סלחי, לעיתון "אל אתיחאד" היוצא לאור בחיפה. עוד אמר סלחי שאין לקבוע "תקופות מעבר" במסגרת הסכם – כדי למנוע את הסחבת הקיימת במימוש הסכמי אוסלו על ידי ישראל. הסכם אוסלו נחתם לפני יותר משני עשורים. מפלגת העם, אמר סלחי, מתנגדת להמשך המו"מ בתנאים הנוכחיים.

2014-02-06_204811

באסם סלחי בעת מעצרו בירושלים על ידי משטרת ישראל ב-2004 (צילום ארכיון: אל אתיחאד)

אבו מאזן הציע לשר החוץ האמריקאי, ג'ון קרי , שחיילי צה"ל וההתנחלויות יפונו מהגדה בתהליך הדרגתי שיימשך עד חמש שנים, ולא שלוש כפי שדרשו ברשות עד כה. עוד הציע עבאס כי כוח נאט"ו בראשות ארה"ב יהיה אחראי על הביטחון במדינה הפלסטינית העתידית, ואף בתוך ירושלים. בריאיון שהעניק בסוף השבוע שעבר ל"ניו יורק טיימס" אמר עבאס כי לפלסטין לא תהיה צבא אלא משטרה בלבד, וכי כוח נאט"ו הוא אשר יהיה אחראי למנוע הברחת כלי נשק וביצוע מעשי טרור. "אנחנו נפורז. האם אתם חושבים שיש לנו אשליה כלשהי שאנו יכולים לחיות בביטחון כלשהו אם הישראלים לא יחושו שיש להם ביטחון?"

עבאס דחה על הסף בריאיון את האפשרות שהרשות הפלסטינית תכיר בישראל כמדינה יהודית וציין כי מצרים וירדן לא התבקשו לעשות כן כאשר חתמו על הסכמי שלום עם ישראל.
בהתייחס לאפשרות להאריך את משך שיחות השלום אל מעבר לתשעת החודשים שנקבעו בין הצדדים, אמר הנשיא הפלסטיני כי "התאריך אינו קדוש. נניח שבתום תשעת החודשים השגנו משהו מבטיח. שאעצור? אני לא אעצור".